Care-ai dat, mă?
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Care-ai dat, mă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De urât, în sediul PDL, Cezar Preda se crede Sebastian Lăzăroiu. Dar în loc de fabule inocente, cu Albă ca Zăpada, prim-vicele PDL ţese fabulaţii dubioase, cu mardeiaşi de cartier.

„Suntem în faza în care suntem plini de sânge într-un ring de box, lumea urlă, inclusiv antrenorul: Loveşte-l, loveşte-l! Eu nu văd nimic, că sunt plin de sânge pe ochi şi încep să dau haotic din mâini, luptându-mă, dar adversarul meu e în partea cealaltă a ringului şi se uită la mine”, declamă melodramatic Preda.

Primul care a pus în acelaşi context PDL şi bătaia a fost Hoară, care şi-a furat-o el de la demonstranţi fix în faţa Palatului Victoriei guvernului asupra poporului. De la un biet activist fripturist, imaginea s-a amplificat acum hemoragic, la vârful partidului.

Dar la ce te-ai putea aştepta de la nişte pretinşi combatanţi politici? Nesocotind regulile jocului, au uitat de liberul arbitru şi l-au pus în loc pe antrenorul lor. Mai rău, arbitrul s-a transformat chiar în preşedinte jucător şi l-a îndemnat pe portocaliu să bată şi publicul. Gălăţeanul Mircea Toader mai avea niţel şi se lua cu pensionarii în bastoane la propriu…

Publicul elector, molestat la salarii şi pensii, a năvălit în ring, de abia stewarzii cu bastoane au reuşit să-l calmeze. Inamicul politic însă, încurajat de situaţie, şi-a împreunat stânga cu dreapta şi a izbutit o lovitură imparabilă. S-a făcut portocaliul verde cu picăţele mov, maro, violaceu şi ciclam cu bleu deschis şi abia de-a mai reuşit să se redistribuie pe scaunul din colţul opoziţiei.

Degeaba se plâng acum pedeleii că le curge sânge din nasul ţinut atâta vreme pe sus. Orgolioşi şi lacomi, singuri şi-au dat una peste ochi - adversarul i-a lovit doar în plex.

Oricum, sângerarea de acum e nimic, hemoragia majoră a început înainte de alegeri. Plus că publicul îi aşteaptă să coboare din corzi, să le-o dea parte-n parte. Pe ring trebuie să rămână cei ce respectă regulile jocului, nu mardeiaşii de cartier.

Boxerii pătaţi de sânge

Citit 14975 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2013 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.