Bătălia de la începutul lunii. Pensionarii s-au călcat în picioare pentru bilete

Bătălia de la începutul lunii. Pensionarii s-au călcat în picioare pentru bilete
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă de 1 martie femeile au primit mărţişoare, flori şi bomboane din toate părţile, nu la fel au stat lucrurile şi cu pensionarii Galaţiului. La început de primăvară, aceştia s-au îmbulzit în faţa chioşcurilor Transurb pentru a-şi ridica biletele gratuite oferite de municipalitate.

În orice zonă a Galaţiului te-ai fi dus ieri, peisajul era acelaşi. La fiecare chioşc al Transurb unde se împărţeau biletele erau cozi la care stăteau câteva zeci de pensionari. Fie că era vorba de Piaţa Energiei, fie că era vorba de Spitalul Judeţean, reacţiile au fost mereu aceleaşi. Primăria este de vină pentru această situaţie!

"Nu este normal să stăm în fiecare lună să ne milogim. Dacă până acum era vorba de abonamente gratuite, acum cu aceste bilete este o mare bătaie de joc. În loc să facă economie, cred că mai mult pierd pe tipărirea acestor bilete", a spus unul dintre pensionarii ce aşteptase mai mult de două ore şi jumătate pentru a intra în posesia biletelor.

Acesta a fost completat de un tovarăş de suferinţă. "Este o mare nesimţire! Este o bătaie de joc din partea Primăriei să ţină atâţia oameni bătrâni la rând. Cei mai mulţi tineri au plecat în străinătate, iar de noi, bătrânii care am rămas aici, îşi bat joc", a spus şi George Leonide.

Mai mult, având foarte mult timp la dispozitie pentru a-şi aminti de diversele probleme ale urbei, având în vedere că timpul de aşteptare pentru a intra în posesia biletelor a ajuns uneori şi la mai bine de trei ore, pensionarii au rememorat şi această iarnă, pe care au petrecut-o în frig prin staţiile Transurb. "Au tăiat cabinele din staţii, au tăiat băncile, mobilierul stradal este distrus. Am ajuns de râsul curcilor. O să rămânem închişi în case", a spus şi Neculai Mocanu.

Adio, călătorii nelimitate!

După cum "Viaţa liberă" a scris în ediţia de ieri, începând de la 1 martie, pensionarii cu vârsta peste 65 de ani nu vor mai beneficia lunar de abonament gratuit pe toate liniile, ci de 30 călătorii gratuite pe bază de bilet. Pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 350 de lei pe lună, precum şi pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de legile speciale nu vor mai avea lunar abonament gratuit pe o linie, ci 20 de călătorii gratuite pe bază de bilet. Şomerii vor primi, lunar, 10 călătorii gratuite pe bază de bilet. În schimb, elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat vor beneficia, lunar, de abonament la preţ redus cu 50 la sută pe o linie. Biletele de transport pentru categoriile de persoane care beneficiază de facilităţi vor fi diferenţiate prin grija operatorului de transport, iar eliberarea călătoriilor gratuite se va face trimestrial de către SC Transurb SA Galaţi.

Citit 4742 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2013 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.