VIDEO / UPDATE - Iarna a pus stăpânire pe judeţul Galaţi: Zeci de TIR-uri şi de maşini blocate
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

VIDEO / UPDATE - Iarna a pus stăpânire pe judeţul Galaţi: Zeci de TIR-uri şi de maşini blocate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 19.30

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi informează că nu mai puţin de opt autocamioane cu lamă, cinci încărcătoare frontale, 14 tractoare cu lamă şi perie, cinci autosărăriţe şi trei autogredere ale Ecosal vor acţiona în cursul serii şi al nopţii pe principalele artere ale oraşului. La fel ca în timpul zilei, ele vor fi coordonate şi urmărite la nivelul Primăriei prin noul sistem de comunicaţii Tetra, aflat în implementare. Tot în cursul nopţii, echipele de deszăpezire urmează să acţioneze şi pe arterele secundare din municipiu. Pe stocul serviciului mai sunt 709 tone de material antiderapant. De mâine, echipe ale Apa Canal urmează să verifice şi, dacă şi unde va fi cazul, să desfunde gurile de canalizare astfel încât sistemul de ape pluviale să poată prelua apa rezultată din topirea accelerată a zăpezii, preconizată pentru sfârşitul săptămânii.

Primăria monitorizează şi cotele apelor Dunării, pentru a preveni eventuale probleme generate în Valea Oraşului de creşterea bruscă a debitului. Astăzi, la Galaţi, cota ajunsese la 513 cm, nivelul cotei de atenţie fiind de 560 de cm, se arată în comunicatul de presă al Primăriei.


 

UPDATE ORA 15.30 - Iarna şi vremea rea au pus din nou stăpânire pe judeţul Galaţi. Ninsoarea a creat probleme în trafic atât în oraş, cât şi pe drumurile naţionale din judeţ. Cele mai mari ambuteiaje au fost pe DN 25, între Şendreni şi Galaţi, unde zeci de TIR-uri au tras pe dreapta pentru că nu au reuşit să urce dealul spre Tirighina.

Un TIR, care venea de la Tecuci a derapat şi a intrat într-un alt autotren care circla regulamentar dinspre Galaţi. „Colegul meu a derapat şi a intrat în mine. Bine că nu a fost nimeni rănit. Accidentul a avut loc dimineaţă, la ora 8.00. De atunci stăm aici. Acum am dat cu sare şi cred că o să pot pleca spre Bucureşti. Nu pot să cred că timp de aproape patru ore nu a venit nimeni să ne ofere o mână de ajutor”, ne-a povestit Marian Bazavan, şoferul TIR-ului accidentat.

Nici maşinile mici nu au avut o misiune uşoară. De la Şendreni spre Galaţi, zeci de maşini au aşteptat minute în şir în coloană. Circulaţia a fost îngreunată de carosabilul plin de gheaţă şi de faptul că maşinile erau echipate cu anvelope de vară. „Se circulă foarte greu. Nu s-a dat cu nici un fel de material antiderapant. Este groaznic. Dimineaţă am încercat să ajung de la Şendreni la Galaţi şi am făcut 20 de metri într-o oră şi jumătate. M-am întors în Şendreni pentru că rămâneam fără motorină. Acum mi-am încercat din nou norocul. Am făcut o oră de la Şendreni până în oraş”, ne-a declarat un şofer care a reuşit să ajungă în oraş în jurul prânzului.

Mai mulţi poliţişti de la Rutieră au coordonat traficul, iar în jurul prânzului pe DN 25 se circula în condiţii de iarnă, maşinile fiind bară la bară.

Nici şoferii care au avut drum prin oraş nu au avut şanse să ajungă la timp la destinaţie. Circulaţia a fost îngreunată pe toate arterele din oraş, în ciuda faptului că Ecosal a ieşit la deszăpezire cu 14 tractoare cu lamă şi perie, cinci autosărăriţe, cinci încărcătoare frontale, opt autocamioane cu lamă, trei autogredere şi 52 de muncitori.


UPDATE ORA 12.30 - Primăria Municipiului Galaţi a anunţat că “societatea Ecosal acţionează pe principalele artere ale oraşului şi la intrările dinspre Tirighina şi Brăila cu 14 tractoare cu lamă şi perie, cinci autosărăriţe, cinci încărcătoare frontale, opt autocamioane cu lamă, trei autogredere şi 52 de muncitori, care acţionează în preajma staţiilor auto şi a trecerilor de pietoni de pe străzile Siderurgiştilor, Brăilei, 1 Decembrie 1918 şi bulevardul George Coşbuc”.

“Până la prânz, cantitatea de material antiderapant folosită pentru deszăpezire a ajuns la 142 de tone”, se mai arată în comunicatul Primăriei Galaţi.


Iarna a pus stăpânire pe Galaţi. Din cauza ninsorii, se circulă foarte greu atât în oraş, cât şi în judeţ. Sute de maşini sau rămas blocate pe Drumul Naţional 25. Între Şendreni şi Galaţi nu se circulă din cauză că pe carosabil este gheaţă. Traficul este îngreunat şi din cauza TIR-urilor care au rămas blocate la intrarea în oraş sau care au derapat la Tirighina. În oraş se circulă foarte greu, deşi „Primăria Municipiului Galaţi informează ca începând de la ora 6.00, din această dimineaţă, Ecosal acţionează cu cinci sărăriţe pe principalele artere din Galaţi. În stocul de materiale antiderapante sunt 930 de tone. Pe măsură ce acumularea stratului de zăpadă va impune, vor fi folosite şi utilaje cu lamă, în primul rând pe străzile în pantă şi pe principalele bulevarde”, se arată într-un comunicat al Primăriei Galaţi.

 

Citit 3657 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2013 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.