Galaţiul, mai aproape de Europa prin Centrul de Documentare inaugurat la Facultatea de Drept

Galaţiul, mai aproape de Europa prin Centrul de Documentare inaugurat la Facultatea de Drept
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sediul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din Galaţi a fost inaugurat ieri Centrul de Documentare Europeană, în prezenţa şefului Reprezentaţiei Comisiei Europene în România, Nicolae Idu. La eveniment au mai participat Iulian Bîrsan, rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Lucian Georgescu, preşedintele Senatului Universităţii, ÎPS Dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cadre didactice gălăţene, dar şi invitaţi de la alte Centre de Documentare Europeană din ţară.

Nicolae Idu a prezentat misiunea Centrului şi a ţinut să felicite atât conducerea Universităţii, cât şi pe cea a Facultăţii de  Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice. „Sunt 20 de astfel de centre în România. Centrul de Documentare Europeană are rolul de a-i sprijini pe cetăţeni să afle informaţii de ultimă oră despre Uniunea Europeană, prin serviciul de informare, prin promovarea şi susţinerea educaţiei şi cercetării în domeniul integrării europene. CDE oferă informaţii şi asistenţă tuturor celor interesaţi de politicile Uniunii Europene şi vine în sprijinul comunităţii academice cu publicaţii din întregul spectru al activităţii Uniunii Europene”, a explicat Nicolae Idu.

După deschiderea oficială a centrului, Constantin Ardeleanu şi-a prezentat cartea intitulată „Gurile Dunării - o problemă europeană. Comerţ şi navigaţie la Dunărea de Jos în surse contemporane (1829-1853)”, o carte care a văzut lumina tiparului printr-o finanţare pe fonduri europene.

Ziua s-a încheiat în foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, unde a avut loc un Forum European pe teme economice, despre care veţi putea citi într-un număr viitor al ziarului nostru.

Citit 1272 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2013 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.