Poliţişti gălăţeni acuzaţi de luare de mită şi trafic de influenţă. Oamenii legii au avut legaturi cu clanul stăpânilor de sclavi

Poliţişti gălăţeni acuzaţi de luare de mită şi trafic de influenţă. Oamenii legii au avut legaturi cu clanul stăpânilor de sclavi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Identificarea tuturor poliţiştilor implicaţi şi stabilirea cu exactitate a infracţiunilor săvârşite de ei le revin acum procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi


În urma anchetei desfăşurate de procurorii DIICOT Galaţi în dosarul celor trei fraţi Enache, acuzaţi de trafic de persoane, au apărut, după cum aţi putut deja citi în paginile ziarului nostru, şi nume de poliţişti. Pe lângă Costică Borşan, care avea o strânsă legătură cu cei trei fraţi, în dosar mai apar şi alte nume de poliţişti. Procurorii DIICOT au disjuns cauza şi au declinat-o către Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, atât în ceea ce-l priveşte pe Costică Borşan, cât şi pe ceilalţi poliţişti implicaţi în fărădelegile de la Frumuşiţa.

Anchetatorii vorbesc despre infracţiuni de luare de mită, ancheta fiind acum preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal. Dovezile adunate la dosar arată că mai mulţi poliţişti, printre care şi agentul „Lungeanu” din cadrul Secţiei 1 de Poliţie Rurală Galaţi, au luat mită de la fraţii Enache sau de la rudele acestora. Un exemplu dat de procurori este cel al agentului „Lungeanu”, care, după ce a primit mai multe produse alimentare de la soţia lui Valerică Enache, a refuzat să ia măsurile care se impun într-un caz de tâlhărie. Este vorba despre o infracţiune anunţată la 112 de Dorin Huzum, care a fost tâlhărit în noaptea de 26 spre 27 august 2012.

În acelaşi dosar sunt anchetaţi agentul de poliţie Costel Mihai din cadrul Postului de Poliţie Tuluceşti şi agentul Laurenţiu Iordan din cadrul Postului de Poliţie Frumuşiţa, ambii fiind acuzaţi de luare de mită.

Poliţişti încă neidentificaţi

Procurorii DIICOT au dispus disjungerea cauzei şi declinarea către Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi şi pentru alţi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, neindentificaţi încă, pe care îi acuză de trafic de influenţă. Din probele administrate "au rezultat indicii privind săvârşirea de către lucrători neidentificaţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi (printre care „Marius”, posibil din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi) a infracţiunii de trafic de influenţă". Identificarea acestor poliţişti şi stabilirea cu exactitate a infracţiunilor săvârşite de ei le revin acum procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Acestea nu sunt singurele disjungeri din dosarul fraţilor Enache. Despre restul infracţiunilor săvârşite de aceştia, dar şi despre alte persoane acuzate că le-au ţinut partea veţi putea citi într-un număr viitor al ziarului nostru.

Citit 6084 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2013 09:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.