Disjungeri în dosarul de sclavie al fraţilor Enache: Minoră de 14 ani, violată de propriul văr

Disjungeri în dosarul de sclavie al fraţilor Enache: Minoră de 14 ani, violată de propriul văr
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ancheta făcută de procurorii DIICOT faţă de fraţii Enache din Frumuşiţa, acuzaţi de trafic de persoane, a scos la iveală multe alte infracţiuni săvârşite la stânele conduse de aceştia. Persoanele exploatate de fraţii Enache şi ciobanii lor de încredere au dat declaraţii în dosar şi au arătat că, pe lângă faptul că erau ţinute în condiţii mizere şi nu primeau mâncare suficientă, erau obligate să săvârşească şi diferite infracţiuni. Acesta a fost motivul pentru care procurorii DIICOT au dispus şi mai multe disjungeri în acest dosar. Printre aceste disjungeri se numără şi cea cu privire la fraţii Enache, care sunt anchetaţi acum şi pentru şantaj. Valerică, Neculai şi Sorin Enache le vor da explicaţii procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cu privire la această acuzaţie.

Abuzată la 14 ani

Tot din declaraţiile martorilor a reieşit faptul că la stâna fraţilor Enache a avut loc şi un viol. Este vorba despre o copilă de 14 ani, verişoara lui Vasile Iacob. Fata a fost chemată la stână chiar de vărul ei, cioban de încredere al familiei Enache, pentru a-i spăla acestuia lucrurile. Imediat după ce a ajuns la stână, minora a rămas fără telefonul mobil, furat chiar de Vasile Iacob. În prima noapte, copila a dormit în aceeaşi cameră cu Maricel Roman, unul dintre ciobanii exploataţi, şi cu vărul său. Acesta din urmă a încercat să o violeze pe copilă, dar în ajutorul ei a sărit Maricel Roman. „Ulterior, în cea de-a doua noapte petrecută la stână, martora a fost violată, pe rând, de inculpatul Iacob Vasile, învinuitul Păun Cornel şi ciobanul Roman Maricel”, precizează anchetatorii în rechizitoriu.

Procurorii DIICOT au consemnat fapta şi au dispus disjungerea cauzei şi declinarea către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Vasile Iacob a fost arestat încă de anul trecut, în urma descinderilor de la stânele de la Frumuşiţa, fiind unul dintre inculpaţii din dosarul fraţilor Enache. El va fi însă anchetat acum, alături de Cornel Păun şi de Maricel Roman, şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Primul dosar, în care Iacob este arestat, a ajuns deja pe masa judecătorilor gălăţeni. Pentru această ultimă acuzaţie însă vor fi făcute cercetări suplimentare şi urmează ca procurorii să dispună şi măsurile legale care se impun în cauză.

Citit 2624 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2013 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.