Înarmaţi până în dinţi. Arsenal găsit într-o casă din Galaţi

Înarmaţi până în dinţi. Arsenal găsit într-o casă din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii gălăţeni au descoperit în aceste zile un întreg arsenal, ascuns în mai multe locuinţe  din Galaţi. "Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Galaţi, împreună cu cei din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci şi Serviciul Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Galați, au efectuat trei percheziţii la locuințele unor persone suspectate de nerespectarea regimului armelor şi munițiilor", se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Oamenii legii au găsit un adevărat arsenal în cele trei case. "În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor mai multe bunuri deţinute ilegal: o armă de tir sportiv cu aer comprimat, o lunetă pentru carabină de vânătoare, două arbalete de tir sportiv, un harpon de pescuit subacvatic, trei săgeţi tip arbaletă, cu vârf metalic şi 20 de alice. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că armele au fost introduse ilegal în România din ţări membre U.E., în cursul anului 2012", mai informează Poliţia.

În acest moment, proprietarii armelor sunt cercetaţi de organele legii. "Două persoane sunt cercetate de poliţişti, una pentru săvârşirea infracţiunii de nerespecatre a regimului armelor şi muniţiilor şi alta pentru contrabandă calificată", a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al I.P.J Galaţi. În cazul în care se va demonstra că cei doi se fac vinovaţi de infracţiunile ce li se impută, aceştia pot primi, conform Codului Penal, între trei şi 15 ani de închisoare.

De asemenea, alte două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei fiecare, pentru deţinere ilegală de arme neletale, supuse notificării.

Citit 3046 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2013 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.