UPDATE / BILANŢUL GRAVELOR INUNDAŢII DIN JUDEŢUL GALAŢI: NOUĂ PERSOANE AU DECEDAT (VIDEO & FOTO)

UPDATE / BILANŢUL GRAVELOR INUNDAŢII DIN JUDEŢUL GALAŢI: NOUĂ PERSOANE AU DECEDAT (VIDEO & FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 17.10 - Bărbatul de 65 de ani, dat dispărut în Griviţa, ieri noapte, a fost găsit înecat, ne-a declarat primarul comunei, Niţă Chebac. Omul decedat a fost luat de apă din stâna în care se afla. Numărul decedaţilor a crescut, deci, la nouă persoane: trei din Cuca, două din Cudalbi, două din Costache Negri, una din Pechea şi una din Griviţa. (Gabriel Kolbay)


UPDATE ORA 14.50 - Fetiţa în vârstă de 8 ani dată dispărută în urma viiturii de la Cudalbi a fost găsită decedată în această după-amiază. În aceste condiţii, din nefericire, numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în judeţul Galaţi se ridică la opt. 


UPDATE ORA 12.25 - La Costache Negri, potrivit vice-primarului Florin Han, au decedat două vârstnice. Una, de circa 80 de ani, înecată în timp ce încerca să se salveze din calea viituri, în propria curte. A doua a decedat tot în curte, după ce făcuse efort fizic pentru a-şi salva lucrurile din gospodărie şi a suferit un infarct.

Potrivit primarului Mihăiţă Măncilă de la Pechea, este adevărat că un bărbat din comună a decedat, dar pe teritoriul comunei Costache Negri, unde lucra la o stână.

Şi-au mai pierdut viaţa, din pricina inundaţiilor, alte trei persoane din Cuca, şi două din Cudalbi. (Gabriel Kolbay)


UPDATE ORA 11.50- Bilanţul morţilor în urma inundaţiilor de azi-noapte a crescut cu încă o persoană, ajungând la un total de opt.  S-a confirmat decesul prin înecare al unui bărbat din comuna Costache Negri, împreună cu un alt deces al unei persoane din aceeaşi comună, survenit în urma unui infarct, ne-a declarat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea. (Gabriel Kolbay)


UPDATE ORA 10.25 - Ultimul bilanţ al inundaţiilor produse în noaptea de miercuri spre joi în judeţul Galaţi arată că şapte persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, iar o alta este dată dispărută.

Potrivit Instituţiei Prefectului Galaţi, încă o femeie din Cudalbi a decedat, în această dimineaţă.  Vă reamintim că alţi doi bărbaţi, cu vârste de 62, respectiv, 85 de ani, din Cuca, care au murit înecaţi, iar o femeie de 74 de ani, tot din Cuca, murise cel mai probabil în urma unui infarct. O fetiţă de opt din Cudalbi, a fost luată de viitură, iar sursele oficiale o dau decedată.  

Surse ale căror informaţii n-au fost încă oficial confirmate vorbesc despre încă două decese – un bărbat din Costache Negri şi unul din Pechea. (Gabriel Kolbay)


Cele patru victime ale potopului de noaptea trecută au fost identificate. Este vorba despre doi bărbaţi, cu vârste de 62, respectiv, 85 de ani, din Cuca, care au murit înecaţi, de o femeie de 74 de ani, tot din Cuca, care a decedat cel mai probabil în urma unui infarct, şi o fetiţă de opt din Cudalbi, care a fost luată de viitură. Şi în acest moment, o persoană este dată dispărută, la Griviţa.

Noaptea trecută au fost evacuate 339 de persoane şi au fost salvate 45 de persoane şi 122 de animale. Au fost inundate peste 700 de case şi peste 500 de curţi şi grădini. „Pe DN 26, circulaţia este parţial blocată din cauza aluviunilor, pe aproximativ şase kilometri, între Vlădeşti şi Oancea. Pe DJ 242, se înregistrează aceeaşi situaţie, pe circa şase kilometri, între Chiraftei şi Viile. Traficul feroviar pe ruta Galaţi - Bârlad a fost blocat temporar, între Măstăcani şi Fârţăneşti, din cauza aluviunilor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.

Iată care era situaţia în judeţul Galaţi la ora 5.00 dimineaţă, după ce 83 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 26 de jandarmi, 90 de militari din Garnizoana Galaţi şi 153 de persoane din cadrul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă au muncit o noapte întreagă.

- municipiul Tecuci: inundate 2 case şi 10 curţi şi grădini;

- Corni: curţi inundate

- Costache Negri: 100 case inundate, 24 persoane salvate, 100 persoane evacuate, 2 animale salvate

- Cuca: 8 case inundate, 3 persoane decedate, 14 persoane salvate, 87 persoane evacuate, 1 casă distrusă, 15 curţi şi grădini inundate, 2 instituţii publice inundate, 2 poduri distruse, 10 km drum sătesc afectat, 10 ha teren arabil şi 10 ha păşune inundate

- Cudalbi: 1 persoane decedată, 7 persoane salvate, 20 persoane evacuate, 500 case inundate, 500 curţi şi gradini inundate

- Folteşti: curţi inundate

- Măstăcani: 3 case inundate

- Rediu: curţi inundate

- Pechea: 30 persoane evacuate, 2 case inundate

- Griviţa: 1 personă dispărută, 120 animale salvate, 2 persoane evacuate

- Măcişeni: 100 case inundate, 100 persoane evacuate

- Valea Mărului: curţi inundate

Citit 12338 ori Ultima modificare Joi, 02 Ianuarie 2014 22:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.