Moarte şi disperare în nordul judeţului Galaţi. 17 localităţi afectate de viitură

Moarte şi disperare în nordul judeţului Galaţi. 17 localităţi afectate de viitură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ploile torenţiale au creat mari probleme în nordul judeţului Galaţi. Nu mai puţin de 17 localităţi au fost fost afectate de ape şi au rămas fără curent electric. Cele mai mari probleme au fost la Costache Negri, Cudalbi, Cuca, Corni, Măcişeni şi Valea Mărului.

Apele au depăşit un metru înălţime şi au intrat în zeci de locuinţe. Oamenii s-au văzut nevoiţi să îşi abandoneze animalele şi să se refugieze în podurile caselor. Viitura a blocat drumul care face legătura între Galaţi şi Cudalbi, circulaţia fiind oprită la intrarea în localitatea Costache Negri. Din nefericire, patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte două au fost date dispărute.

Pompierii, jandarmii şi militarii gălăţeni au intervenit de urgenţă pentru a-i scoate din case pe cei blocaţi. Şi drumul care face legătura între Galaţi şi Târgu Bujor a fost acoperit de apă, circulaţia fiind întreruptă la intrarea în Măstăcani. Zeci de persoane au aşteptat la intrarea în localitatea Costache Negri veşti de la rudele blocate în zonele afectate. Pompierii i-au alertat şi pe localnicii din Vameş, pentru că viitura se îndrepta către ei.

La nivelul Prefecturii Galaţi a fost constituit Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, unde se centralizează toate datele din teren.

Citit 1597 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2013 09:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.