Noapte de coşmar la Cudalbi / Viitura a furat o copilă de 8 ani

Noapte de coşmar la Cudalbi / Viitura a furat o copilă de 8 ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fetiţa de opt ani de la Cudalbi, considerată decedată, fusese luată de viitură împreună cu tatăl său, ne spune primarul Ştefan Drugan * Bărbatul a reuşit, însă, să se salveze


Primarul comunei Cudalbi, Ştefan Drugan, ne-a dat detalii cu privire la noaptea de coşmar pe care au traversat-o oamenii din comună. Viiturile au făcut două victime: o femeie de 84 de ani care a făcut infarct şi o copilă de opt ani pe care localnicii o consideră încă dispărută, deşi Instituţia Prefectului o anunţă drept decedată.

În prezent, spune edilul, la Cudalbi nu mai plouă. A ieşit soarele, se evacuează apa din ultimele două zone în care sunt băltiri, iar în cursul după-amiezii ar trebui să înceapă inventarierea pagubelor. 

„Viitura a luat-o, aseară în jurul orei 20.30, pe fetiţa care este încă dispărută, din câte ştiu eu. De fapt, apa o luase pe fata împreună cu tatăl ei, dar bărbatul a reuşit să se agaţe de un copac şi să se salveze. Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au evacuat în cursul serii circa 15 persoane, iar altele 15 au fost transportate la cămin. Ulterior, au mers acasă la rude sau persoane cunoscute. Acum lucrăm la evacuarea apei, cu ISU, din două locuri de unde încă nu s-a scurs. După prânz, vom merge cu o echipă de la Primărie prin comună, din curte în curte, să inventariem pagubele. Extrem de greu va fi să estimăm valoarea pierderilor”, ne-a declarat edilul Ştefan Drugan.

Citit 3029 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2013 11:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.