Sărbătoarea vârstei a treia / Cuplurile de aur ale Galaţiului, premiate la Teatrul Muzical

Sărbătoarea vârstei a treia / Cuplurile de aur ale Galaţiului, premiate la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Nu cred că din trei căsătorii adun 50 de ani. Înseamnă că aţi fost oameni fericiţi care din prima încercare aţi găsit perechea potrivită”, a mărturisit primarul Marius Stan


Nici frigul, nici ploaia care răpăia continuu, nu i-au oprit pe mirii de aur ai oraşului să umple sala Teatrului Muzical "Nae Leonard". Dacă nu i-au învins greutăţile unei jumătăţi de veac de căsnicie, cum ar fi putut să le stea în cale vremea câinoasă? Două sute de perechi ajunse la nunta de aur au primit premiul oferit de Primăria Galaţi pentru longevitatea căsniciei: o diplomă, flori şi un cec în valoare de 500 de lei.

Mai emoţionat şi mai entuziasmat s-a dovedit primarul Marius Stan, care a făcut curse prin sală, împărţind diplome, flori şi felicitări. „Îmi face o mare plăcere să vă urez de două ori "La mulţi ani!". O dată de Ziua Pensionarului, zi pe care sperăm ca de anul viitor să o putem marca aşa cum se cuvine. Şi încă o dată, pentru sărbătorirea a 50 de ani de căsnicie. Este o cifră fantastică! Glumeam cu prietenii, o fac şi public: nu cred că din trei căsătorii adun 50 de ani, de aceea vă invidiez din toată inima. Înseamnă că aţi fost oameni fericiţi, care din prima încercare aţi găsit perechea potrivită şi aţi rămas tot împreună. La mulţi ani, sănătate şi viaţă lungă cât mai fericită!”, le-a spus sărbătoriţilor primarul Marius Stan.

Secretul a 50 de ani de căsnicie

Am încercat să aflăm de la câteva perechi care este secretul unei căsnicii de jumătate de veac. „Mult respect, multă dragoste. Multe au fost în viaţă, şi mai bune, şi mai rele, dar le-am trecut pe toate cu calm, răbdare şi înţelegere”, ne-a spus familia Andraş.

„Cred că nu e vorba de un secret, este vorba de dragoste, de înţelegere, respect. Îmi amintesc de ziua nunţii, de faptul că urma peste 20 de zile să împlinesc 23 de ani, eram plină de vise, de speranţe! Împreună avem azi doi copii şi trei nepoţi şi nu ne dorim decât sănătate!”, ne-a mărturisit Natalia Bodomoiu, alături de soţul său, Dumitru.

Emoţiile au fost şi mai mari când a venit să o felicite o fostă elevă, ai cărei părinţi erau printre sărbătoriţii zilei: „Este minunat şi emoţionant să particip alături de părinţii mei, Abeaboieru Victor şi Lica la această frumoasă aniversare”.

La fel de impresionată era şi fiica soţilor Dorica şi Nicolae Chiroşcă: „Sunt nişte părinţi minunaţi şi cred că merită tot ce-i mai bun. Să mai fie fericiţi încă mulţi ani de acum înainte şi sper să fim şi noi la fel! Când am văzut sala plină, am fost impresionată. Faptul că mai vedem atâţia oameni cu 50 de ani de căsnicie este mare lucru!”.

Înainte ca artiştii Teatrului Muzical să le ofere în dar, mirilor de aur, un spectacol de revistă, primarul Marius Stan le-a făcut o promisiune: „Dacă la împlinirea a o sută de ani de căsnicie, ne revedem în aceeaşi formulă, promit că triplez premiile!”.

Citit 2041 ori Ultima modificare Marți, 01 Octombrie 2013 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.