Mărioara Gătej nu mai este şefa OJPC

Mărioara Gătej nu mai este şefa OJPC
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Eliberată din funcţia de inspector-şef al Regiunii Galaţi-Brăila-Vrancea * Fosta şefă cântăreşte încă posibilitatea de a ataca în instanţă ordinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului * Oficiile pentru Protecţia Consumatorului devin Comisariate *

„Din 24 martie, conform Hotărârii de Guvern, Oficiile pentru Protecţia Consumatorului devin Comisariate, iar inspectorii – comisari”, declară Mărioara Gătej. Deschisă la dialog, fosta şefă a Protecţiei Consumatorului pe Regiunea Galaţi-Brăila-Vrancea explică în detaliu schimbările petrecute în cadrul instituţiei pe care a condus-o până pe 1 aprilie.

Galaţiul funcţionează doar cu drept de semnătură

Mărioara Gătej nu are reţineri în a detalia schimbările petrecute atât în cadrul OPC Galaţi, cât şi la nivel central: „Este adevărat, nu mai sunt inspector-şef pe Regiune, de pe 1 aprilie. Nu, nu a fost nicio glumă, ci un ordin al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. Funcţia există în continuare, deşi în locul meu nu a fost numit un interimar”.

„Prin Hotărârea de Guvern intrată în vigoare din 24 martie, Oficiile pentru Protecţia Consumatorului se transformă în Comisariate, iar inspectorii devin comisari. Urmează să primesc şi eu, în câteva zile, dacă voi lua o funcţie de execuţie, titlul de comisar. Voi fi simplu comisar pe Galaţi, dacă vreau acest lucru”.

Întrebată despre felul în care a primit vestea eliberării din funcţie, doamna Gătej explică: „Este o schimbare de titulaturi, o reorganizare la nivel naţional. Îmi păstrez opţiunea de a ataca în instanţă eliberarea din funcţie pentru că, după cum se ştie, conform Legii funcţionarului public, această reorganizare trebuia să se desfăşoare altfel”.

Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie

În acest moment, fără a primi statutul de „interimar”, inspectorul Eusebiu  Diaconu, din cadrul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, a primit drept de semnătură pe documentele instituţiei - conform declaraţiilor fostului inspector-şef Mărioara Gătej.

De asemenea, doamna Gătej ne-a asigurat că schimbarea denumirii în „Comisariate pentru Protecţia Consumatorului” nu aduce nici un fel de modificări instituţiei care se ocupă de respectarea drepturilor noastre în faţa comercianţilor.

„Am 40 de ani, sunt inginer, absolvent al Facultăţii de arhitectură din Iaşi. Lucrez în cadrul OPC Galaţi din anul 2003”, se prezintă Eusebiu Diaconu şi continuă:

„Nu pot să comentez în nici un fel schimbarea produsă, pentru că noi ne desfăşuram activitatea în mod obişnuit când a venit vestea. Am, într-adevăr, începând de vineri, 3 aprilie, drept de semnătură, dar nu sunt interimar. Toată această schimbare de titulaturi se datorează Hotărârii de Guvern 284 din 2009”.

Cu sau fără

În Hotărârea de Guvern 284 din 2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, articolul 7 precizează, la alineatul 1: ”Autoritatea are în subordine 12 comisariate regionale pentru protecţia consumatorilor, ca entităţi cu personalitate juridică, a căror structură organizatorică include comisariatele judeţene pentru protecţia consumatorilor, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti”.

Adresaţi-vă, aşadar, în continuare OPC (sau CPC!) pentru problemele întâmpinate la operatorii economici.

Cu sau fără şef, este singura instituţie care ne poate reprezenta eficient în lupta cu abuzurile comerciale de orice tip.

Citit 3377 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.