Doar 104 străini mai muncesc în Galaţi, faţă de 500 în 2008

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Există, o spunem pentru cei care nu ştiu, „Ziua Armei” Oficiului Român pentru Imigrări, una dintre structurile subordonate Ministerului de Interne. Această zi se sărbătoreşte astăzi, 7 aprilie 2009, după cum ne-a informat comisarul şef de poliţie Ion Andrei, şeful Serviciului Imigrări Galaţi, care, între altele, ne-a transmis şi  date privind formele prin care, în timp, a fost reglementată imigraţia străinilor în România.

În România, prima reglementare  în acest sens a constituit-o „Legea asupra străinilor” din 1881,  completată cu „Regulamentul din anul 1900”, care stipula pentru străinii intraţi în România „biletul de liberă trecere”.

Azilanţii de Galaţi

Instituţia Azilului în România are o structură importantă şi în oraşul nostru şi anume Centrul Regional de Cazare şi Proceduri cu responsabilitate în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui şi Bacău al cărui director este comisarul şef de poliţie Ionel Ifrim.

Acesta ne-a declarat că, în 2008, comparativ cu anii anteriori, numărul de cereri de azil înregistrate la Centrul Regional Galaţi a crescut considerabil, ajungând la 212. Totodată, de anul trecut şi până acum, la cursurile de învăţare a limbii române, una din activităţile importante ale centrului, au fost înscrise 500 de persoane cu preponderenţă din China, Vietnam, Bangladesh, Turcia şi Ucraina.

111 străini  ilegali în judeţul Galaţi

În acelaşi timp, cu privire la dreptul de şedere al străinilor care stau legal, dar şi al celor care stau ilegal pe teritoriul judeţului nostru, comisarul şef Ion Andrei, şeful Serviciului Imigrări Galaţi, ne-a informat că în 2008 au fost înregistraţi 1.500 de străini cu şedere şi permise de şedere legală, că  au fost eliberate şi 500 de autorizaţii de muncă pentru străini.

Însă, de la declanşarea crizei economice, au mai rămas legal la Galaţi doar 104 străini.

În urma controalelor făcute, în 2008, au fost  depistaţi 111 străini cu şedere ilegală pe teritoriul judeţului nostru, împotriva acestora fiind luate deja măsurile de îndepărtare din ţară. În aceeaşi perioadă, în urma verificărilor făcute în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi, au mai fost depistaţi 24 de străini care munceau la negru. „Asta tot din cauza recesiunii”, după cum ne precizează comisarul şef de poliţie Ion Andrei.

Citit 666 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.