Laurii Festivalului de Comedie: Galaţiul a câştigat trei premii "la el acasă"

Laurii Festivalului de Comedie: Galaţiul a câştigat trei premii "la el acasă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai bună actriţă în rol principal - Petronela Buda, cel mai bun actor în rol principal - Cristian Gheorghe, cel mai bun spectacol - "Peţitoarele" lui Ion Sapdaru


Cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Naţional de Comedie şi-a decernat ieri seară premiile. Astfel, Premiul "Mihai Mihail", premiu nou înfiinţat la această ediţie, un premiu de excelenţă, s-a acordat actorului Dan Puric, pentru rolul Ion, din spectacolul "Idolul şi Ion Anapoda", al Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" Bucureşti. Premiul pentru cea mai buna actriţă în rol principal a fost acordat Petronelei Buda, de la Galaţi, pentru rolul Smeraldina, din spectacolul "Peţitoarele" al Teatrului "Fani Tardini". Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal i-a fost acordat lui Cristian Gheorghe, pentru rolul Giovanotto Balanzone, din acelaşi spectacol. Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost câştigat de Alexandru Dobinciuc, pentru Iacobaş şi Benone, din "Hai să ne despărţim!", al teatrului botoşănean. Premiul pentru cea mai bună actriţa în rol secundar le-a fost acordat, ex-aequo, Ligiei Stan - pentru rolul Maggy Soldignac, din spectacolul "Fazanul", al Teatrului "Sică Alexandrescu" Braşov, şi Ramonei Gângă, pentru rolul Margareta Aldea, din spectacolul "Gaiţele", al Teatrului "Maria Filotti" Brăila.

Premiul pentru regie a fost câştigat de regizorul şi actorul Ion Sapdaru, tot pentru spectacolul de la Galaţi, dar şi pentru un altul, "Hai să ne despărţim!", al Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoşani. Şi premiul pentru cel mai bun spectacol merge la Galaţi, pentru «Peţitoarele». Premiul pentru scenografie s-a acordat Vioarei Bara, pentru spectacolul "Gaiţele", al Teatrului "Maria Filotti".

Probabil că, dacă în orice concurs, apare tendinţa de a mai depuncta trupa gazdă, ca să nu-i iasă juriului vorbe, de data aceasta iată că juriul a riscat, acordându-i trupei gălăţene premiile mari. O sărbătoare pentru cei care muncesc pe «scândura» Dramaticului, îndurând vremurile şi slujind publicul. Felicitări!

Citit 1070 ori Ultima modificare Joi, 31 Octombrie 2013 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.