UPDATE/ Accesul în site-ul www.viata-libera.ro este posibil din nou din toate reţelele

UPDATE/ Accesul în site-ul www.viata-libera.ro este posibil din nou din toate reţelele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE LUNI, 4 noiembrie, ora 12.00: După patru zile de probleme tehnice grave (care nu au ţinut de noi, ci de nişte operaţiuni aplicate de RCS-RDS, providerul nostru de net), accesul în site-ul www.viata-libera.ro este din nou posibil din toate reţelele de internet.

Ne cerem scuze cititorilor noştri pentru neplăcerile create. În prezent lucrăm la crearea unei soluţii de back-up, cu un alt operator de internet. De joi, "Viaţa libera" va ajunge în spaţiul virtual pe doi căi, astfel încât incidentele de genul celui petrecut în perioada 30 octombrie-4 noiembrie să nu se mai repete.

x x x

Începând din noaptea de 30 spre 31 octombrie, site-ul "Vieţii libere" nu mai este accesibil pentru mai bine de jumătate dintre locuitorii Galaţiului, respectiv toţi cei care sunt abonaţi ai altor companii de furnizarea a internetului decât RCS-RDS.

Măsura de restricţionare a accesului a fost luată de compania RCS-RDS (cea care ne asigură, contra cost, ieşirea în spaţiul virtual), însă fără să ne transmită nicio notificare în acest sens, cu toate că măsura dispusă ne afectează grav interesele comerciale şi editoriale.

Doar în urma insistenţelor noastre, compania RCS-RDS ne-a oferit o explicaţie semi-oficială, în sensul că ne-a transmis, prin e-mail, că s-a introdus un filtru de prevenire a atacurilor informatice. Ce filtrează acest dispozitiv/soft nu este foarte clar, însă sigur este că toţi abonaţii la net care vin din alte reţele decât din RCS-RDS nu mai pot intra în site-ul nostru din cauza măsurilor aplicare de amintita companie.

Câteva mii de oameni nu ne mai văd, practic, iar printre cei aflaţi în situaţia asta se numără şi numeroase instituţii, cum ar fi Prefectura Galaţi sau Universitatea Danubius. Este aberant să acceptăm că peste 10.000 de utilizatori unici dintre cititorii Vieţii libere s-au apucat, peste noapte, de infracţiuni informatice şi de aceea se impunea restricţionarea accesului lor în site-ul nostru.

Având în vedere că firma noastră suferă un prejudiciu financiar şi de imagine deosebit de grav din cauza măsurii arbitrare dispuse de RCS-RDS, am iniţiat proceduri juridice pentru a încerca deblocarea situaţiei. Studiem inclusiv posibilitatea rezilierii contractului cu RCS-RDS şi trecerea site-ului pe un alt provider de internet.

Ne cerem scuze cititorilor noştri pentru neplăcerile create şi promitem că vom face tot ceea ce este necesar pentru ca problemele să fie rezolvate, iar accesul în site-ul nostru să fie din nou posibil din toate reţelele.

Citit 2566 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2013 13:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.