Aberaţiile unui sistem putred / Rău-platnicii au apă caldă, bun-platnicii n-au nici rece!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Aberaţiile unui sistem putred / Rău-platnicii au apă caldă, bun-platnicii n-au nici rece!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Apă Canal consideră că o serie de asociaţii din Galaţi nu au plătit suficient cât să le furnizeze apă potabilă, dar le furnizează, totuşi, apă rece pentru a fi transformată în apă caldă * S-a ajuns astfel în situaţia aberantă în care multe apartamente din Galaţi nu primesc apă rece, dar primesc apă caldă


Paradox tipic local. Sute de apartamente din Galaţi au apa rece restricţionată sau nu au deloc, în schimb primesc apă caldă. Este vorba despre blocurile din asociaţiile care au intrat în programul de restricţionare al Apă Canal din cauza datoriilor, dar primesc în acest moment căldură şi apă caldă pentru că aşa s-a hotărât în Galaţi, ca toată lumea să beneficieze de agent termic, indiferent dacă există sau nu datorii. Paradoxul merge chiar mai departe dacă avem în vedere situaţia celor care şi-au montat centrale termice, dar nu şi-au făcut branşament individual la Apă Canal. În timp ce aceştia nu au apă rece şi, implicit, nici apă caldă, vecinii, branşaţi în continuare la Apaterm, mulţi dintre ei cu datorii mari la întreţinere, beneficiază de apă caldă. Pe care, din cauză că nu primesc apă rece, o toarnă şi în WC. Noroc că proprietarii de centrale se pot încălzi datorită sistemului închis al centralelor termice, altfel s-ar fi ajuns în situaţia în care cine "a îndrăznit" să cheltuiască sume imense ca să îşi pună centrală să sufere şi de frig.

Apă rece nu curge, dar curge apă caldă

Blocul PR1, cu toate cele trei scări ale sale, a intrat în programul de restricţie al Apă Canal săptămâna trecută. Din cauza sumelor datorate de asociaţie, conducerea furnizorului local de apă potabilă a hotărât ca proprietarii de la PR1 să primească apă rece cu program, adică doar noaptea. În acelaşi timp, ca urmare a recentei decizii a Apaterm şi a Primăriei Galaţi, toate asociaţiile din Galaţi, şi cele cu datorii, şi cele fără datorii, adică şi cea din care face parte blocul Pr1, primesc apă caldă şi căldură. S-a ajuns astfel în situaţia ca, în acelaşi bloc, apa rece să nu curgă, dar să fie belşug la apă caldă. Este un fapt pe care l-am putut verifica ieri chiar la acest bloc. Iar cei mai nemulţumiţi sunt locatarii care şi-au montat centrală termică. Aceştia au făcut investiţii de peste 5000 de lei ca să se trezească acum că nu pot avea apă caldă, în timp ce vecinii lor, branşaţi la Apaterm, să poată face duş oricând doresc. Paradoxul face ca, în general, tocmai acei locatari care au datorii să beneficieze de un produs (apa caldă), în timp ce aceia care nu au datorii, să nu aibă nici apă rece, nici apă caldă.

Cei care au investit nu beneficiază de niciun serviciu

"Eu sunt pedepsit de două ori. Nu am nici apă rece, nu am nici apă caldă. Nu înţeleg cum e posibil ca nouă să ne taie apa rece, dar vecinii care sunt la Apaterm să aibă apă caldă. Pentru ei nu există datorii?", s-a declarat contrariat Ioan Cocu, locatar la scara 2 a blocului PR1, posesor de centrală termică şi fără nicio datorie la întreţinere. Mult mai revoltată s-a dovedit a fi vecina de la etajul al şaselea, Ionica Cristea. "Sunt la zi, nu am nicio datorie, am şi investit o sută de milioane de lei (vechi, n.r.), iar acum nu am nici apă rece, nici apă caldă. Mă simt cu adevărat frustrată, nu înţeleg cum e posibil să se decidă ca blocul să primească căldură şi apă caldă, iar apă rece nu. Chiar nu înţeleg. Din câte ştiu,s-au plătit ceva bani la Apaterm şi pentru că nu au mai fost bani pentru factura la Apă Canal ni s-a tăiat apa rece. E aberant", a declarat Ionica Cristea. Punctul său de vedere nu a putut fi, însă, verificat la Asociaţia de Locatari. Deşi am încercat să luăm legătura atât cu preşedintele de asociaţie, cât şi cu administratorul, nu i-am găsit acasă. Mai mult, am lăsat un număr de telefon la asociaţie, însă până la închiderea ediţiei nu am primit niciun semnal. În măsura în care conducerea asociaţiei ne va contacta, vom consemna punctul de vedere al acesteia într-unul dintre numerele următoare ale ziarului.

"S-a luat decizia să se dea apă caldă în tot oraşul"

Conducerile celor două instituţii implicate în acest paradox au admis că avem parte de o situaţie ciudată. "Asociaţia are datorii, aşa că apa rece a fost restricţionată. Sigur, noi furnizăm către asociaţie apă rece pentru apă caldă, însă o restricţie la apa caldă nu se poate face decât în colaborare cu Apaterm. Probabil că se va analiza şi se va decide dacă asociaţia va mai primi şi apă caldă dacă nu se fac plăţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Apă Canal, Cornelia Arnăutu. De cealaltă parte, şeful Apaterm, Didi Dumitru, afirmă asociaţia primeşte apă caldă şi căldură ca urmare a deciziei la nivel local. "După cum ştiţi, s-a luat decizia să se dea apă caldă şi căldură în tot oraşul. Sigur, trebuie să iau legătura şi cu domnul director Gelu Stan (director Apă Canal, n.r.), să ne punem de acord", a afirmat directorul Apaterm, Didi Dumitru. Acesta a infirmat, însă, zvonurile potrivit cărora ar exista o presiune pe asociaţii să plătească în această perioadă cu prioritate la Apaterm. "E o poveste că se fac plăţi cu prioritate la Apaterm. Nici nu poate fi vorba despre aşa ceva", a mai spus Didi Dumitru.

Foto 1 şi 2: Vasile Ghineţ, proprietar de centrală termică: "Nu am apă rece, nu am nici apă caldă"

Citit 3584 ori Ultima modificare Luni, 16 Decembrie 2013 17:51

31 comentarii

 • postat de Marin L
  Joi, 19 Februarie 2015 20:30
  5.13.193.***
  Am si o nedumirire
  Am in casa doua apometre unul clasa B si unul clasa C . Am fost nevoit sa montez acest apometru clasa C odata cu centrala termica in anul 2004 .Din acel an doamna de la asociatie a considerat acest apometru ca tip B si la consumul de apa a adaugat 10% mai mult asa cum prevede legea . intrebarea mea este stie cineva daca exista vreo lege in care sa specifice la consumul lunar al apometrelor clasa C sa nu se aduge cei 10% cum se adauga la cele de clasa B????
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adryan
  Miercuri, 30 Aprilie 2014 08:02
  79.116.105.***
  hai ma nu va mai certati si va stoarceti acei creierasi care si asa au destl de mult de gandit .nu vedeti soti primarelului nostru care candideaza pentru europarlamentar (el) a ajuns o persoana importanta la Apaterm SA sa ne spuna citez:" nu sant bune apoametrele puse de populatie si trebuiesc schimbate atata cele de la scara blocului cat si cele de la populatie din casa"am incheiat citatul adica doamna primar are aceasta putere si magazinul domniei sale care numai ce are EA in magazin e bun ce a fost cumparat de populatie nu e bun . adica cu alte cuvinte sa gandit ca ar fi bine sa scoata niste bani importand acele ceasuri si tinand cu tot dindinsul sa le vnda la un pret mai mare si sa faca MADAM niste banuti ca pulimea de rand plateste adica alea nu stiu ce au si astea nu au ce au alea adica banii de atunci nu ai intrat in buzunarele domnieie sale si daca vrea poate . poate sa dea o circular ca daca nu avem ceasuri de la magazinul domnieie sale ne va pune asociatia sa platim apa rece si calda la pausal . ca oricum cand baga pierderi ma duc cu 6 metri cubi si din (cauze "clasei apometrului a,b ne pune 10% si !5% pierderi")gasim cate 7 metri i ceva deci madam administratora zice ca e in lege si pot sa ma duc si la basescu ca ea e in lege si nu am ce sai mai fac mai ales ca e ruda cu presedintele de asociatie si nu prea ai ce sai mai faci. karma fu cruda de asta data.
  0
  0
  Raportează
 • postat de irina
  Marți, 17 Decembrie 2013 23:57
  5.13.216.***
  am contract cu Apa Canal de 8 ani si nu platesc nicio pierdere ,vecinii mei platesc si 4 mc de persoana.deci cine fura?administratia !!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion de la raion
  Marți, 17 Decembrie 2013 22:04
  79.116.98.***
  Dom' Stanica, raspunde-mi la ultima intrebare si te las in pace:

  Este posibil ca, in conditiile Dvs. cu acea conventie de plata, eu sa platesc exact cat zice apometrul ? Evident, apometru de clasa C. Si apropo, unde ar trebui instalat acest apometru de clasa C ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de fii responsabil!!!!
  Marți, 17 Decembrie 2013 17:03
  212.115.197.***
  Cu o floare nu se face primavara. Unul, altul poate aparea in fata autoritatiilor doar niste nebuni izolati ce nu au liniste pe acasa. Pana nu vom fii uniti si vom iesii in strada un numar considerabil, nimeni nu ne va auzii si nimeni nu va rezolva nimic. Cred ca sunt multi ce vor sa traiasca civilizat in avest oras si numai vor sa sufere din cauzal. unui politic irespondabi.
  0
  3
  Raportează
 • postat de grosolaniaputerii
  Marți, 17 Decembrie 2013 16:48
  185.26.182.***
  Bun, cei care sustin contractul individual (vezi ion de la raion). Da sunt de acord si asa. Fie ce o fi, dar apa sa fie (spre deliciul domnului director Stan care se amuza copios la acest tip de declaratii). Streseaza-i pe cei de la ANRSC cu telefonul si convinge-i ca, contractul individual e mai bun. Ca de nu o faci urgent, pana la finele anului 2014 vei zbiera alaturi de mine ca nu ai apa deloc. Vorba primarului „Doamne, fereste!”. Ca este conventie, ca este contract fie ce o fi dar sa se hotarasca odata. Apa-Canal si Apaterm nu vor nici una nici alata. Domnii directori stiu, au fost informati de ceva timp ca pentru...exploatarea gazelor de sist din nordul judetului Galati sunt necesari sute si mii de metri cubi de apa...In toata lumea s-s strigat iminenta criza a apei (nu de poluare era vorba). Se testeaza rezistenta populatiei urbane la lipsa totala de apa potabila. Se trimit si rapoarte. Nu-s asa de prosti pe cat ii credeti voi. Altfel nu ar turna sute de mii de euro in proiecte cre vizeaza realizarea de statii de pompare cu circuit inchis in care sa fie prins nu un oras ci un intreg judet.
  0
  2
  Raportează
 • postat de grosolaniaputerii
  Marți, 17 Decembrie 2013 16:26
  185.26.182.***
  Te rog mai Marius Stanica, da o fuga la SC APa-Canal si convingei tu ce inseamna conventie individuala de plata. Am dus un dosar intreg cu tabel cu tot si mi-a fost returnat pe motiv ca nu am citit cu etantie Metodologia postata pe site-ul unitatii???? Si nimic altceva. Am sunat sa intreb care este problema pe care nu o inteleg eu iar ei se jucau in telefon biliard cu cetateanul intre relatii cum publicul....birou contracte...Stupoare! Nimeni nu stia ca pe site-ul unitatii este postata Metodologia Noua. ..Ei, ce zici? Am pus o intrebare care i-a bulversat pe toti si evident nu au raspuns ca un elev foarte prost si imbecil. Am intrebat ce inseamna incheierea de conventii individuale de plata la SOLICITAREA OPERATORULUI? Cererea o fac eu asociatie, sau persoana fizica. De ce ma roaga operatorul sa-mi fac conventie? Totul este vraiste in aceasta societate. Ma intreb continuu cum reusesc sa acceseze fonduri europene? Ori aceia sunt fraieri ori acestia prea smecheri. Dar nu va tine mult. Se infunda smecheria odata si odata...Deci, pe cine sa conving cu conventiile de plata. Domnule Stanica, fa un exercitiu si apeleaza telefonic societatea SC APa-Canal si vezi cum te conving. Si anunta-ne si pe noi/....
  0
  4
  Raportează
 • postat de Parazițiii
  Marți, 17 Decembrie 2013 15:15
  5.13.155.***
  A venit apa caldă ???
  A venit ..... da-i rece .
  Curge apa rece pe țeava de apa calda de 3 ani ,
  eu unu am 200 ron cu tot cu penalitați la intretinere
  0
  3
  Raportează
 • postat de Un vecin bun platnic.
  Marți, 17 Decembrie 2013 14:32
  5.13.151.***
  La PR1, apa calda curge de o saptamana, si de la 1ian. dispare ,dar d-nul Vasile nu spune ca blocul nu are caldura,apa calda nu curge din martie,iar incasarile pe vara au mers la apa-canal, inclusiv si cele pentru apaterm. Baietii destepti cu datorii si-au tras centrala fara sa achite datoriile,(seful de scara a lui Vasile are datorii dublu dacat toata scara 1) Cineva ar trebui sa faca niste verificari la aceasta asociatie.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Care stii supne-ne si noua!
  Marți, 17 Decembrie 2013 14:26
  82.137.11.***
  @bun platnic: Prietene, daca datoriile vechi au fost sterse iar cele de iarna trecuta au fost platite de Guvern, de unde si pana unde atunci toate sumele fabuloase ale datorbicilor de pe panourile de la aviziere? In baza a ce calculeaza administratorii si incaseaza in continuare acele sume? Ca nu s-a afista decat octombrie 2013 deocamdata, singura luna cu caldura de pe anul asta. Au facut oamenii datrii de zeci de milioane intr-o singura luna? Dar ce, incalzeau Casa Poporului?
  Daca ar fi asa cum spui, nu sare Primarul de trei coti pana in varful Turnului TV, cu tot cu secreteara Didi de gat sa neanunte ca ce mare margica a facut el si a ajuns orasul zero cu plata caldurii si a apei calde si putem purcede la un nou inceput?
  Eu cred ca mai degrana e o mare teapa, APATERM si edilii trec sub tacere ce zici tu, incaseaza in continuaresi in contul vechilor datorii, care de fapt au fost sterse de instanta sau platite de Guvern CU TOT CU PENALITATI. Iar pe de alta arte populatia plateste ea de fapt cat poate insa nu se vede fiindca totul seduce la datoriile vechi, alea sterse dar pe care EI le incaseaza ca sa puna deoparte pentru zile negre...
  Sper sa gresesc fiindca, daca e asa, e poate cea mai mare teapa din istoria orasului asta, mai mare decat APATERMul si falimentul lui in sine.
  Chiar asa: voi astia care mai comentati pe aici, ce parere aveti? Asa o fi oare? Trebuia data o decizie care sa le spuna administratorilor ca cei din vechi se sterge, debit + penalitati, si din momentul asta incasam doar la zi? Iar ei nu au facut-o ca sa mai suga niste bani si din urma?!
  1
  3
  Raportează
 • postat de kostas
  Marți, 17 Decembrie 2013 13:37
  92.80.151.***
  Si mai zic cei de la apa canal ca nu-si are rost separarea de sistemul centralizat si vor sa revina la cea fost innainte.Acestea nu numai ca nu au cum sa-si recupereze datoriile de la rau platnici dar in plus n-au cum sa mai umfle valorile facturilor si fac orice numai ca salariile lor dolofane si scaunele moi si caldute sa nu le fie afectate.
  Deci asteptativa la tot cei mai"bine" din partea apa canal si a edililor galateni.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Un bun platnic de la PR1
  Marți, 17 Decembrie 2013 13:19
  5.13.236.***
  Are omul vasele in chiuveta pentru ca nu are cu ce sa le spele !
  0
  6
  Raportează
 • postat de Gheata carbonica Galati pe google (pt nunti)
  Marți, 17 Decembrie 2013 13:18
  213.233.92.***
  Și astfel facturile la gaze nu ar mai fi așa de mari.
  0
  0
  Raportează
 • postat de porumbei nunți Galati pe google
  Marți, 17 Decembrie 2013 12:18
  213.233.92.***
  Este mai convenabil pentru noi sa avem un sistem centralizat de termoficare dar conditia esențială ar fi să se doprească a functiona corespunzator.
  2
  0
  Raportează
 • postat de un bun platnic
  Marți, 17 Decembrie 2013 12:12
  213.233.84.***
  Uiti un lucru esential: toata ditiramba ta cu parfum colectivist (in sensul pur bolsevic al cuvintului) scoate din ecuatie NEPLATA intretinerii. De fapt asta e cauza principala: neplata. Datoriile istorice au fost sterse de instanta. Cele din iarna trecuta au fost acoperite de guvern. Acum se cer doar platile la zi, insanimeni nu vrea sa mai dea, incurajati de tembelii care apara rau platnicii. Sa va fie rusine ca postati astfel de comentarii ipocrite si nesimtite.
  5
  3
  Raportează
 • postat de Galateanul
  Marți, 17 Decembrie 2013 11:29
  5.13.156.***
  Pentru ala din poză: mai spală vasele că nu dă bine în poză să ne arăţi ce şi mai ales în ce ai mâncat aseară! :)
  8
  3
  Raportează
 • postat de Nu va lasati manipulati
  Marți, 17 Decembrie 2013 10:30
  82.137.14.***
  Stati asa ca nu inteleg! Echipa asta care a facut ziarul de azi e tot aia care l-a facut si eiri?? Si redactorul-sef e acelasi?? Pai, ieri tuna si fulgera ca sa-si plateasca lumea facturile la APATERM. Catre care APATERM? Cel din "sistemul putred" titrat astazi? Bai fartilor! Asta e zar tabloid, fituica agitatoare, organ al competentilor din Primariei, gazeta de perete sau ce e?
  Daca te socotesti vector de opinie, atunci bvino frate la subiect cu o consecventa, cu o solutie, cu o justa subliniere a cauzelor, vino cu ceva consistent. Sau nici mata , ca ziarist (organ colectiv, n-are rost sa autam tapi ispasitori prin redactie acum), nu stii exact cu ce se mananca problemele orasului si dai cand in stanga, cand in dreapta, intr-o isterizare aburitoare?

  La asa consecventa jurnalistica, poate ar fi cazul sa nu mai cautam raspunsuri in presa...

  Mai ales ca sunt cateva intrebari neraspunse de cand se tot bate apa in piua. Intrebari de bun gust, ca sa fim clari la ce simturi ne referim...
  0. Cat la suta din datorii e penalitate rstogolita de APATERM din sadismul, placerea, incompetenta sau perversitatea (alegeti!) de a umfla facturi si cat e datorie reala? Ca daca a mers cu stersul penalitatilor si au facut oamenii angajamente de plata, atunci aplicati solutia asta la global fiindca e clar ca nu merge cu actualul sistem de colectare si, mai ales, de pedepsire la comun. O sa pierdeti si bun-platnicii si voi, autoritatile lu' peste, stiti prea bine asta.
  1. Daca platim ce datoram noi, cetatenii, vom avea caldura sau trebuie sa platim si ce a pierdut APATERMul printre degete, recte alea niste zeci de milioane pe care le pretinde Electrocentrale in plus fata de datoriile contabilizate pe asociatii?
  2. Cat din datoria asta e mai veche de 3 ani? 10%, 50% sau aproape 80%?Ca ce-i mai vechi de termenul de prescriere pa si pusi, nu se mai pot recupera, ca nu-s creanta catre bugetul de stat.
  3. Cine-i vinovat ca, desi noi nu putem plati separat la asociiatie, per furnizor in parte, s-a varsat/incasat diferentiat? Adica Apa-Canal a incasat de a rupt, de vreme ce are profituri de milioane de euro pe ultimii ani, iar APATERM e falit.
  4. Cine-i vinovat pentru situatia de la intrebarea de dinainte (administratori, autoritati locale, manageri de companii locale, alesi, legi etc.) mai poate fi tras la raspundere sau iar "pa si pusi"?
  5. Daca numai contorizarea, facturarea si incasarea individuale sunt solutia justa, de ce s-a stat atatia ani fara ca asa ceva sa se realizeze? Adia in secolul 21 se pot atatea si nu se poate naibii face o individualizare a termoficarii?
  6. Ce-ati facut, alesilor, cu subventiile pentru caldura primite de la guvern an de an? Ca si numai cu alea cinci milioane de euro anual tot n-ajungea APATERM-ul in faliment. Doar daca cineva a fitirist banii pe salarii nesimtite, bonusuri nemeritate si achizitii ciudate... Atunci sa platim laolalta, nu doar prostii...
  7. Daca APATERM e in faliment, atunci de ce nu raspund si proprietarii lui, recte autoritatile locale? Sa li se scoata bunurile la vanzare, cladiri, terenuri din domeniul public, masini si conturi din Trezorerie. Ca doar nu cetatenii au manageriat APATERMul de s-a ajuns aici!
  8. Daca nu e bun managementul de stat, de ce sa nu angajam un management privat? Sau, mai bine zis, un operator privat pe tevile de termoficare ale orasului. Ce=ar fi daca cetatenii ar opta sa scoata la licitatie operarea termoficarii de un nou operator, privat, selectat de la licitatie? Poate ala cere si un adaos mai mic peste pretul ggacaloriei de la CET, poate stie sa adune mai bine banii de la oameni, poate stie inclusiv sa faca contorizare si contracte individule... V-ati gandit la asta? Oare cum ar fi?

  A, ce facem cu datoriile?Le trecem in contul municipalitatii, sa le plateasca aia de le-a placut sa fie alesi si sa frece manganul lipsiti de viziune prin posturi, sa incaseze salarii si indemnizatii degeeaba prin CA-uri etc...Iar alesii astfel RESPONSABILIZATI vor sti sa se indrepte eficient impotriva datornicilor (si doar impotriva ACELORA, nu a INTREGII populatii) ca sa-si recupereze banii. Nu condamnam sanatatea a 150 de mii de insi fiindca 20-30 de mii n-au platit iar 20-30 de asa-zisi manageri de stat la stat degeaba au incurajat voit sau inconstient situatia!

  Va paste o revolutie locala, politrucilor, si voi va faceti ca ninge...
  0
  8
  Raportează
 • postat de popo
  Marți, 17 Decembrie 2013 10:28
  89.137.220.***
  Sintem foarte ingrijorati ce se va intimpla in continuare , din 17 ianuarie . Valorile de datorii vor creste sau vor scade ? teoretic , dat fiind ca injectia financiara facuta a fost transformata in ajutor social necontrolat distribuit , datoriile nu vor scadea .
  0
  2
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 17 Decembrie 2013 10:15
  213.218.53.***
  @ ion de la raion


  Conventiile de plata atasate unui contract, au putere de contract !
  Cand prin conventie accepti sa platesti factura care iti va fi trimisa direct, accepti si raportul economico juridic cu acea societate.

  In momentul cand nu platesti suporti consecintele neplatii la fel ca si orice alt raport economic juridic din Romania.


  Daca nu stiti, mai bine informati-va inainte.


  IDEEA ESTE APOI DE A REZOLVA PROBLEMA IN MOD CIVILIZAT SI NORMAL PENTRU TOTI PROPRIETARII DE APARTAMENTE !!!

  - nu ca unii sunt la parter si "rezolva treaba" cu Apacanal repede si ilegal
  - ci prin a rezolva problema tuturor, printr-un sistem care include pe toti in mod echitabil

  Ideile care provin de la dvs, si spun ca "este vina celui care este la etajul 9 ca este la etajul 9" denota nesimtirea dvs la adresa tuturor care nu sunt la parter, sau care au mai multe firide de apa rece !

  Problema exista doar in mod artificial, pentru ca daca s-ar aplica aceste Conventii de plata atasate contractului cu Asociatia de proprietari, s-ar pune in picioare un sistem in care:

  1) Administratorul asociatiei de proprietari nu mai primeste bani pentru Apaterm si Apacanal, si nu mai face plati catre Apaterm si Apacanal - A SE CITI nu mai poate fura grosul banilor
  va ramane sa stranga doar pentru curentul de pe scara, curatenia, propriul salariu / indemnizatie

  2) este CERT ca Asociatia ramane cu obligativitatea efectuarii REGULARIZARII apei reci si apa calda / caldura (asta prin Techem, ISTA) doar ca tabelul cu plati nu il mai afiseaza in tabelul de intretinere ci il trimite Apacanal / Apaterm

  3) Facturile fiind trimise de Apacanal, Apaterm si fiind responsabilitatea (CUM ESTE NORMAL PENTRU ORICE SOCIETATE COMERCIALA IN ROMANIA !!) urmaririi neplatii a Apacanal / APaterm, atunci se intampla urmatoarele lucruri:

  3a) daca clientul plateste, toata lumea fericita
  3b) daca clientul nu plateste, timp de 2 luni, atunci este somat prin justitie sa plateasca, daca nu, vrea atunci i se cere sa lase accesul angajatilor APaterm / Apacanal in vederea blindarii
  daca refuza, atunci angajatii Apacanal / Apaterm raman afara, nu intra, dar Apacanal si Apaterm trimit in judecata cu amenzi intre 5.000 lei - 20.000 lei pentru incalcarea conventiei de plata - angajamentelor asumate - atasate Conatractului baza cu asociatia de locatari
  3c) chiar daca exista rau platnici nu vor ajunge NICIODATA sa aibe sume de mii de euro si zeci de mii de euro, astfel incat va proteja chiar si rau platnici din a-si pierde apartamentele datorita datoriilor la APacanal / Apaterm.

  Deci sigur se poate, solutia NU NECESITA ABSOLUT NICI-O MODIFICARE in tevile actuale, NU NECESITA NICI-UN CONTOR IN PLUS, NICI-O CONDUCTA IN PLUS !
  Nici nu este nevoie sa impuna (cum ABUZEAZA Apacanal mai nou !) existenta unor tevi noi, pentru ca NU Apacanal face regularizarea ci tot Asociatia face regularizarea, si tot ASOCIATIA DE PROPRIETARI, CONFORM LEGII, ESTE RESPONSABILA pentru citirea si regularizarea la apa rece (la caldura este firmele contractate Techjem, Ista, etc).

  Este simplu. Singurul motiv pentru care nu se face, este INCOMPETENTA, REAUA VOINTA, IGNORANTA si LENEA celor din Apacanal si Apaterm.
  5
  2
  Raportează
 • postat de IUBESC TRADAREA ...........DAR URASC PE TRADATOR
  Marți, 17 Decembrie 2013 09:52
  78.96.254.***
  HAI DIDI , CE DUMNEZEU NU VEZI CA TE FACE DE RAS IN TARG STAN GELU SI APA - CANAL ?

  PAI TU STIAI CA LA DIVIZARE , DIN DISPOZITII POLITICE , APATERM A PRELUAT CU TITLU DE "PROASTA " DE LA APA CANAL, TOATA DATORIA ACESTEIA ? ADICA 1800 DE MILIARDE ROL ,CARE PANA IN 2006 AJUNSESE LA 2400 DE MILIARDE CU PENALITATI CU TOT.

  APA - CANAL A RAMAS" FATA MARE" . BINEINTELES , CU GURA MARE !!!

  NU STA RIDICA-TE , FA O GALA DE K1 , NU-TI FIE FRICA DE EL.

  CHIAR DACA-L CHEAMA STAN , CA PE STAPINUL TAU ......... NU SUNT RUDE !!!.

  PARTEA PROASTA E CA INDIFERENT CAT AI SA VREI SA STAI TU DE VORBA CU EL , N-O SA STEA EL DE VORBA CU TINE.
  SI ASTA PENTRU CA GELUTU ARE SCRIS PANA SI PE TOCUL DE LA PANTOF "DIRECTOR GENERAL" , IAR PE TINE DESI A INCERCAT TIMID AUTORUL ARTICOLULUI SA TE PORECLEASCA " DIRECTOR" , TOT ADMINISTRATOR RAMAI.

  DE BOALA ASTA A SUFERIT SI PREDECESOAREA TA SI A PLECAT CU OFU-N GAT.

  INTERESANT ESTE CA PE MASURA CE DAI CU OCHII DE REALITATI, DISCURSUL TAU NU PREA MAI SEAMANA CU INDICATIILE SEFULUI ,URLATE IN PIATA PUBLICA.

  PREVAD CA FOARTE CURAND " GLONTELE CONSTIINTEI SI AL NEPUTINTEI " ITI VA GAURI TAMPLA , SI VEI FI RETRAS DE ACOLO , UNDE ORICUM NU-TI ERA LOCUL , INVELIT IN DRAPELUL DE EROU, CAZUT SPRE GLORIA DESARTA SI DESUCHIATA A UNUI PRIMAR CARE NU STIE DAR NICI NU VREA SA INVETE NIMIC LEGAT DE SERVICIILE PUBLICE CU CARACTER INDUSTRIAL.
  1
  3
  Raportează
 • postat de ion de la raion
  Marți, 17 Decembrie 2013 09:20
  79.116.98.***
  Auzi, dom' Stanica: fii atent aici: idiotii din discutia cealalta (stii tu, cea cu ala care a trimis scrisoarea la redactie si pe care l-ai categorisit idiot) te provoaca la dialog !!!

  Cum se rezolva o astfel de problema (ca cea din articolul de fata) prin incheierea de conventii de plata individuale ? Crezi dumneata ca daca fiecare are incheiata o conventie individuala nu vor mai exista astfel de aberatii ?

  A, sau esti "patron" de asociatie de propietari si ti-e teama sa nu ti se ia painea de la gura ?

  Contractul intre doua parti are putere de lege, dom' Stanica. Orice hotarare judecatoreasca se uita la CONTRACT. Este un contract intre doua parti si nu a fost respectat ? Intra in vigoare clauzele. SIMPLU !!! Conventiile de plata sunt fix-pix, stimabile !!! Daca Apa Canal vrea sa faca treaba, ii agata pe locatari cu contract, nu cu conventie de plata.

  De aceea, nu te mai abera cu acele conventii. Pentru ca daca nu exista un contract intre doua parti, Apa-Canal, tot va veni si va inchide vana de afara !!!! Aia e problema !!!

  Mai mult decat atat: ai ridicat problema aluia care sta la etajul 9 si are doua firide de apa. Care-i problema ? Este vina cuiva ca sta la etajul 9 ? Vrea pierderi 0, se poate spune ca este cu vreo 20metri pe orizontala mai departe de coloana principala de apa.

  Altcineva, mai jos, tot in discutia aialalta, a spus ceva de genul apometru clasa C propriu peste apometru clasa C al asociatiei. Dar vad ca la aberatia asta n-ai percutat. Pe cine sustii ? Eu vreau pierderi 0 (ZERO) ! Se poate ? Hai sa facem sa se poata !!!

  Decu cum e dom' Stanica. Chiar toti sunt idioti ? Sau esti dator cu niste scuze ?
  2
  2
  Raportează
 • postat de vio
  Marți, 17 Decembrie 2013 09:14
  86.127.209.***
  Sa inteleaga galatenii ca persoanele din comitetele asociatiilor si administratorul trebuie sa aiba competete. Nu mai merge cu totii neinstruitii in comitetele asociatiilor. Si daca esti istet si nu te implici in nimic, fiinca asa este traditia in tara noastra si comentezi doar pe forumuri nu rezolvi nimic.
  Propun ziarului Viata libera sa afiseze in editiile urmatoare diferite facturi la intretinere din tari din Europa. Acolo toti platesc fara sa comenteze. Este drept ca sunt firme specializate in administrarea imobilelor care au si juristi angajati si in caz de neplata imediat actioneaza.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Mama Omida.......de Canal
  Marți, 17 Decembrie 2013 08:55
  78.96.254.***
  Va mai amintiti ce mandru pasea Stan Gelu de la Apa - Canal , impins de la spate de sefii sai politici, ca reusise asa cum spunea "sa adape orasul cu cisterna" si ca numai sistind furnizarea de apa potabila ii poti face pe " nesimtiti" sa plateasca?

  Sigur ca va amintiti !

  Cum mai radea el de "nepriceperea" Apatermului de a-i lasa pe galateni fara caldura in miezul iernii !

  Etete.....sa vezi ca Dumnezeu nu bate cu ghioaga si i s-a strins si lui funia la par.
  Inca un pic si gusta si el din pelinul insolventei si prabusirea iminenta in faliment.

  Si asa pe rand , toate serviciile publice ,pana cand se va lumina ORBUL DE GALATEAN sa vada ADEVARATII VINOVATI:
  - CONDUCATORII POLITICI AI URBEI ,(oameni fara nici o calificare, ce decid totul).

  - PRIMARII care au fost si cel care este.

  - CONSILIILE LOCALE gasti pline de zerouri hraparete, cu interese proprii cu mult deasupra interesului colectiv.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 17 Decembrie 2013 08:03
  79.59.136.***
  ce va spuneam ... ca jumatate din Asociatiile din Galati vor ramane fara apa rece pe parcursul a 5 ani (incepand cu acest an) datorita gaurii negre politice falimentare Apaterm !!!!

  Ei nu vor sa lase sa moara APaterm, pentru ca a fost capusa lor principala si moastele lor politice.
  Pe de o parte tot faceau achizitii de tot felul si investitii de tot felul la Apaterm si pe de alta parte dadeau caldura poporului subventionat (ca deh... toata Romania face asa, ca doar permiteau guvernele de la centru dezmatul politic) ca sa fie votati, ei politicienii !

  Politicieni care au imobil separat, nu locuiesc in condominii, au de ani si ani de zile, tras apa rece separat, centrale pe gaz, masini personale si conturi grase si ii doare undeva de faptul ca EXISTA IN MILENIUL 3 MII DE APARTAMENTE IN GALATI FARA APA RECE (sau restrictionata drastic - doar intre 23-5) CA SA NU AI APA SA TRAGI WC SAU SA FACI UN DUS (minimul igienei umane !!! normale!!!)


  Primaria si Consiliul local, Apaterm si Apacanal nu ii intereseaza situatia cetatenilor NICI CAT NEGRU SUB UNGHIE, si in INCOMPETENTA SI NESIMTIREA LOR, IGNORANTA si INDIFERENTA LOR au lasat un sistem falimentar sa puna si mai puternic amprenta pe acest oras.

  Este dovedit faptul ca daca LASI PROSTI SI IDIOTI SA CONDUCA se alege praful de CEI NORMALI !!!
  O armata de lei condusa de un magar este mai proasta si pierde in fata unei armate de magari condusa de un leu !

  Cand avem asemenea idioti in fruntea Galatiului, care sa faca efectiv sa se ajunga in situatia in care cel care isi plateste intretinerea la zi SI SE DECUPLEAZA DE SISTEMUL COMUNIST APATERM, este penalizat prin a i se taia apa rece, pentru ca ei vor sa dea apa-calda cu forta in continuare (ca sa faca Apaterm vanzare cu forta) ca sa beneficieze de votul prostimiii !!!!!!!

  Da, Galati - polul prostiei in Romania, in mileniul 3, tara cica parte din Uniunea Europeana.


  PS: Lasarea in faliment a Apaterm ar aduce beneficii ca ar penaliza pe toti care furau in acest sistem Apaterm, si ar fi adus Apacanal o sansa. Sau macar ar fi avut lumea apa rece.
  3
  4
  Raportează
 • postat de DEMAGOGIE FOTBALISTICA
  Marți, 17 Decembrie 2013 07:50
  5.13.237.***
  GĂLĂȚENI, MERITAȚI MAI MULT!
  STAN MARIUS, primar, înseamnă:
  4. În Galați, iarna va fi ca vara

  CE VREM SĂ FACEM?

  Să reabilităm termic, până la 1 ianuarie 2015, cu fonduri europene şi fără costuri pentru proprietari, 50.000 de apartamente în municipiul Calaţi. începem la 1 iulie 2012 pentru că reabilitarea termică reprezintă o investiţie economică pe timp de criză, de care trebuie să beneficieze toţi gălăţenii care deţin un apartament de bloc.

  CUM FACEM ASTA?

  Punem în aplicare un proiect pe 4 ani, de anvelopare a 50.000 de apartamente, pentru suma de 25.000.000 de euro, bani proveniţi din fonduri europene. Creăm, astfel, circa 750 de locuri de muncă cu caracter permanent.
  Direcţionăm banii din bugetul local cu prioritate către investiţii cu valoare economică, aşa cum este programul de reabilitare termică a blocurilor.

  DE CE FACEM ASTA?

  Pentru că reabilitarea termică a blocurilor este o investiţie sigură pe timp de criză, care aduce locuri de muncă în domeniul construcţiilor.
  Pentru că reabilitarea termică a clădirilor este cea mai eficientă metodă de reducere a facturilor la întreţinere: facturile la întreţinere scad cu până la 50%, iar pierderile de căldură cu 80%.
  Pentru că reabilitarea termică va înseamnă, pentru gălăţeni, creşterea
  valorii apartamentelor.
  4
  0
  Raportează
 • postat de DEMAGOGIE FOTBALISTICA
  Marți, 17 Decembrie 2013 07:50
  5.13.237.***
  GĂLĂȚENI, MERITAȚI MAI MULT!
  STAN MARIUS, primar, înseamnă:
  4. În Galați, iarna va fi ca vara

  CE VREM SĂ FACEM?

  Să reabilităm termic, până la 1 ianuarie 2015, cu fonduri europene şi fără costuri pentru proprietari, 50.000 de apartamente în municipiul Calaţi. începem la 1 iulie 2012 pentru că reabilitarea termică reprezintă o investiţie economică pe timp de criză, de care trebuie să beneficieze toţi gălăţenii care deţin un apartament de bloc.

  CUM FACEM ASTA?

  Punem în aplicare un proiect pe 4 ani, de anvelopare a 50.000 de apartamente, pentru suma de 25.000.000 de euro, bani proveniţi din fonduri europene. Creăm, astfel, circa 750 de locuri de muncă cu caracter permanent.
  Direcţionăm banii din bugetul local cu prioritate către investiţii cu valoare economică, aşa cum este programul de reabilitare termică a blocurilor.

  DE CE FACEM ASTA?

  Pentru că reabilitarea termică a blocurilor este o investiţie sigură pe timp de criză, care aduce locuri de muncă în domeniul construcţiilor.
  Pentru că reabilitarea termică a clădirilor este cea mai eficientă metodă de reducere a facturilor la întreţinere: facturile la întreţinere scad cu până la 50%, iar pierderile de căldură cu 80%.
  Pentru că reabilitarea termică va înseamnă, pentru gălăţeni, creşterea
  valorii apartamentelor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ceusescu
  Marți, 17 Decembrie 2013 07:35
  5.13.148.***
  Sa iesim in strada,sa luam cu asalt toata primaria, ca oricum nu misca un deget careva.Nu de beculete e nevoie, luati la control toate asociatiile de propietari, fiecare apartament in parte, faceti ceva. Erau conditii mai bune pe vremea lui Ceausescu,decat acum. De un an si jumatate nu am apa calda si sunt cu intretinerea la zi.RUSINE, RUSINE ,RUSINE.
  0
  10
  Raportează
 • postat de revolutionarul
  Marți, 17 Decembrie 2013 07:25
  82.176.6.***
  exact in aceasta perioada a anului acum 24 de ani in urma cineva a iesit in strada de frig, de foame, si a rasturnat un sistem mult mai ticalosit decat acum. sa inteleg ca noi cei de aici nu suntem in stare sa ne aparam drepturile pe care ni le-au castigat alti? atunci sa ne fie rusine si sa avem ciocul mic si sa avem forta de a indura mizeriile unora. sa ne fie rusine.
  0
  10
  Raportează
 • postat de GETA echilibrata
  Marți, 17 Decembrie 2013 05:45
  5.13.169.***
  Eu n-am de ce sa bat cu nesimțit vecinul meu ,ca nu-și plătește datoriile,la mine n-are nici o datorie,la APATERM ,la APACANAL,are!Sa poftească dumnealor sa-l scoată din ale lui și să-l silească sa plătească!
  0
  17
  Raportează
 • postat de Didi
  Marți, 17 Decembrie 2013 05:04
  5.13.172.***
  Nemernicii astia de Apa Canal siAPATERM vor sa ne faca sa ne omoram intre noi,pe scara la asocitiile de locatari etc. Ce ar fi daca bataia ar fi in curtea lor?Ce ar fi daca ne-am aduna toti cei care avem aceste probleme,cu batele in maini in fata sediilor domnilor de la aceste societati si o sa le facem Craciunul fericit?Cum este posibil sa ni se spuna ca nu exista alta solutie decat opriea apei reci sau calde tuturor Galatenilor fara nicio deosebire?Atunci,daca nu aveti solutii de ce nu plecati domnilor directori,domnule primar?
  0
  21
  Raportează
 • postat de Te reprofilezi cerințelor, bagi centrala termică pe apă caldă, dacă rece nu este.
  Marți, 17 Decembrie 2013 00:55
  109.99.201.***
  Păi deconectezi centrala de la alimentare cu apă rece și te cuplezi la apă caldă....ai căldură, ai apă caldă, faci economie de gaze și mâncarea, apa de băut o cumperi de la magazi, apa plată fiind cea mai ieftină. La toaletă este mai greu, tragi apa cu apă caldă.
  4
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.