O şenilată şi un snowmobil pentru intervenţii rapide. Vezi ce alte dotări au ajuns la ISU Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

O şenilată şi un snowmobil pentru intervenţii rapide. Vezi ce alte dotări au ajuns la ISU Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dotări noi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Este vorba despre şapte autospeciale, o autoşenilată şi un snowmobil, care vor îmbunătăţi capacitatea şi calitatea sistemului de intervenţii în situaţii de urgenţă şi acordarea primului ajutor.

Autoşenilata, cu tracţiune 8X8, în valoare de 30.000 de euro, va permite deplasarea pe toate tipurile de medii umede, inclusiv ape curgătoare lente şi râuri, peste cele mai dificile medii de nisip ori prin zăpadă adâncă. Vehiculul de teren, intrat de ieri în dotarea ISU, are o capacitate de transport de pentru maximum şase persoane pe uscat şi patru pe apă, iar în condiţiile transportării unei victime permite deplasarea cu patru persoane (victima pe targă plus alte trei persoane).

În perioada iernii, se va putea utiliza şi snowmobilul, în valoare de 15.000 de euro, la care este ataşată şi o targă, care poate ajunge în cele mai inaccesibile locuri. „Aveam nevoie de astfel de dotări pentru a putea interveni la cazurile medicale aflate în locuri greu accesibile. Iarna se ajunge greu în unele localităţi pentru acordarea primului ajutor. Cu dotările noi, victimele pot ajunge foarte repede la ambulanţă şi, respectiv, la spital. Aşteptăm aceste vehicule de mult timp, din primul moment în care le-am văzut pe internet şi am înţeles cât de utile sunt”, ne-au spus  reprezentanţii SMURD Galaţi.

Noile dotări au ajuns în administrarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă cu ajutorul Consiliului Judeţean Galaţi. „Am achiziţionat aceste echipamente pentru a se putea interveni în timp util, indiferent de scenariul care ar putea fi în timpul iernii. La noi în judeţ sunt trei scenarii posibile: fie vorbim de sate izolate, fie despre oameni inconştienţi care sună după ajutor după ce au  nesocotit recomandările autorităţilor şi au rămas blocaţi pe drumuri, fie despre zăpezi foarte mari, cărora nu le pot face faţă nici cei de la armată cu tancul. În iarna aceasta sperăm să nu mai fie cazul de astfel de situaţii. Gândiţi-vă că acum putem ajunge într-un sat izolat pentru a ajuta o femeie care naşte sau un bolnav care a suferit un infarct”, ne-a declarat Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, care a recunoscut că a avut parte şi de sprijinul prefectului Dorin Otrocol în achiziţionarea noilor autospeciale.  

În dotarea ISU au ajuns şi o autospecială pentru descarcerare de capacitate grea şi prim ajutor calificat, cu tracţiune 4X4, trei autospeciale de capacitate medie pentru stingerea incendiilor, descarcerare şi prim ajutor calificat, trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă de capacitate mărită.

Citit 2144 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2013 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.