Cele mai trăznite reclamaţii la Poliţie ale gălăţenilor

Cele mai trăznite reclamaţii la Poliţie ale gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bombardamentul cu petiţii este arma preferată a zeci de gălăţeni, care aduc în atenţia autorităţilor cele mai bizare situaţii cu care se confruntă * Ancheta e obligatorie, chiar dacă de multe ori sesizările sunt absurde


Bătuţi, chinuiţi, urmăriţi şi nedreptăţiţi. Zeci de gălăţeni, mulţi dintre ei obişnuiţi ai secţiilor de poliţie, bat în fiecare an la uşile acestora pentru a-şi căuta "dreptatea". Cu o foaie sau, după caz, mai multe, în funcţie de dimensiunile "necazului", reclamanţii le cer oamenilor legii să cerceteze cele mai neobişnuite împrejurări. Vecini, rude, soţi sau soţii ori autorităţi ale statului sunt luate în vizor şi pârâte pentru diverse pricini, cu pretenţia de a fi amendaţi, arestaţi sau măcar... speriaţi.

Nevasta, pârâtă la "promiscuitate"

Totul este relativ în plângerile unor gălăţeni, de la numele instituţiei pe care o sesizează la logica faptelor semnalate. Spre exemplu, Cornel I., un gălăţean de 44 de ani, trage un semnal de alarmă prin care îi cere ajutorul comandantului "poliţiei de promiscuitate" într-o dispută familială. "Inculpate", soţia sa şi încă două femei, constituite conform spuselor petentului într-un veritabil commando pornit să-l extermine pe nefericit.

"Susnumitele au pândit când am parcat maşina şi au deschis-o, sustrăgându-mi acte, diferite bunuri şi contractul de închiriere. La plecare mi-au zgâriat maşina cu un obiect metalic pe portiere şi pe capote. După ce mi-au aflat adresa unde stau cu chirie s-au deplasat la adresă şi mi-au bătut cu picioarele în uşă, au scris pe pereţi diferite cuvinte obscene, mi-au întrerupt iluminatul electric de la tabloul din scară, din care cauză, fiind plecat în delegaţie de serviciu 10 zile, s-a dezgheţat frigiderul şi s-au alterat alimentele", relatează omul în sesizarea sa. În faţa unui asemenea potop de chinuri, omul se arată totuşi înţelegător, solicitând "poliţiei de promiscuitate" să dea doar un ordin de interdicţie pentru agresoare, dar să nu le cerceteze penal.

Atacuri paranormale între vecini

Se întâmplă, chipurile, într-un bloc din Galaţi, unde un locatar este atât de convins că în apartamentul vecin se petrec lucruri atât necurate, încât s-a gândit să ceară ajutorul poliţiştilor. Sesizarea a ajuns pe masa Secţiei 4 după ce petentul a acuzat probleme fiziologice grave, pe care le pune exclusiv pe seama manevrelor necurate pe care i le face un vecin care ar vrea să îi ia casa.

"Sunt urmărit pe cale paranormală în tot ce fac şi ce gândesc şi aud adesea comentarii chiar şi pentru felul în care stau în pat când mă odihnesc sau încerc să dorm. Se pare că nu se mulţumesc doar cu atât şi au trecut la acţiune. Într-o dimineaţă am fost trezit de zgomotul monoton al unui motor electric asemenea unui aspirator care a încetinit şi s-a oprit imediat când l-am sesizat. Mi-am dat seama că ceva nu este în regulă, m-am coborât din pat şi am simţit durere în abdomen şi o impotenţă a funcţiilor fiziologice din această zonă a corpului. Am luat o pastilă de Colospasmin contra blocajului intestinal şi mi-am revenit, dar în alte zone incapacitatea funcţională persistă!", se plânge omul care solicită pe această cale o intervenţie fermă a poliţiştilor pentru stoparea imixtiunilor în viaţa sa "intimă şi privată".

Latifundiara lefteră, bătută şi violată

O "dramă" fără sfârşit, în care toate instituţiile statului şi-au dat mâna pentru a-i face zile fripte. Aşa se poate descrie viaţa doamnei Lucica, o gălăţeancă vârstnică, ajunsă în situaţia de a se plânge la poliţie pentru faptul că nu are pensie să îşi plătească facturile, pentru că statul nu îi plăteşte dividende pe produsele cultivate "abuziv" de pe pâmânturile strămoşilor săi din patru sate, dar şi pentru că nu primeşte destule bilete de autobuz sau pentru că a fost siluită şi agresată de mai multe ori, în "toate cele trei domicilii" pe care le are în Galaţi.

"Pentru terenul proprietate personală nu am primit până azi niciun ban de la administraţia financiară. Primăria Galaţi, prin Asigurările Sociale, nu mi-a livrat niciun ban lunar la domiciliu ca dividende la firma F.P. pentru că statul se foloseşte de terenurile părinţilor mei şi de produsele de pe aceste terenuri din Independenţa, Hanu Conachi, Buceşti şi Barcea. Produsele de pe acele terenuri nu ajung la mine deoarece sunt dirijate spre spitale, cantine şi piaţă, dar nu-mi sunt mie plătite. Transurb nu mi-a dat toate biletele de transport gratuite din martie 2012 până în prezent. Am fost atacată şi lovită şi violată în propriile mele domicilii personale, trei la număr. Nu am nici măcar un card de cumpărături de la Asigurările Sociale. Cererile depuse la Primărie şi Prefectură nu mi-au fost onorate prin plăţi", se plânge femeia într-o sesizare întocmită pe mai multe pagini şi prin care solicită măsuri drastice împotriva tuturor asupritorilor.

Schizofrenicii de lângă noi

Specialiştii sunt de părere că 99 la sută dintre cei care bombardează instituţiile cu astfel de sesizări bizare au probleme psihice. Cei mai mulţi sunt chiar convinşi de faptul că ceea ce reclamă este adevărat. Ceea ce este şi mai problematic însă este faptul că puţini sunt diagnosticaţi, ceea ce îi obligă pe poliţişti, în lipsa unor documente medicale, să dea curs petiţiilor şi să nu le claseze din prima.

"Cei care fac astfel de sesizări au de regulă personalitate obsesiv compulsivă sau sunt schizofrenici. Schizofrenia e cea mai gravă boală psihică, nu se tratează, putând fi doar ţinută sub control cu medicamente şi izolare în cazurile grave. Bolnavii în aceste situaţii nu mai văd lucrurile evidente, trăiesc într-o lume imaginară, în care îşi închipuie tot felul de situaţii, care li se par atât de reale încât ajung să le reclame. Există şi categoria persoanelor care reclamă de dragul de a reclama, acestea fiind de fapt cele mai periculoase", explică Lucian Lungu, psiholog. 

 

Citit 3668 ori Ultima modificare Joi, 26 Decembrie 2013 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.