FOTO/ Tradiţia îi aduce pe politicieni laolaltă: Aleşii gălăţeni au dat mâna la o bucată de şoric

FOTO/ Tradiţia îi aduce pe politicieni laolaltă: Aleşii gălăţeni au dat mâna la o bucată de şoric
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Marius Stan, preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, şi consilierii şi-au înmuiat mândriile de peste an cu o cană cu ţuica fiartă la pomana porcului, desfăşurată, vineri, la Muzeul Satului, din Pădurea Gârboavele. Cu un fond muzical tradiţional, creat de către artiştii Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, aleşii Galaţiului au gustat din şoricul unui porc sacrificat în a treia zi de Crăciun, dacă de Ignat nu s-a putut.

„A pune în valoare românescul este o datorie a fiecăruia dintre noi şi mă bucur că particip. În general, tăiatul porcului este un eveniment care are partea lui de tragic pe care eu îl resimt, dar mănânc şi plâng”, a declarat preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, făcând referire la poezia lui Labiş, „Moartea Căprioarei”.

Dincolo de respectarea obiceiurilor româneşti, bucuria primarului Marius Stan, potrivit declaraţiilor acestuia, se îndreaptă mai degrabă către ceea ce se va întâmpla astăzi, la McDonald’s, „Crăciunul inimilor”, când Primăria va oferi aproximativ 4.500 de porţii de bucate tradiţionale. „Ceea ce e de remarcat e că aceste porţii vor fi servite de primar, de consilierii local, pentru a demonstra şi în fapt că suntem în slujba cetăţenilor. E un gest care vine ca un dar de Sărbători din partea noastră pentru cetăţenii Galaţiului”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, care, în final, le-a transmis concetăţenilor ca, după Sărbători, să se întoarcă  la locul de muncă mai buni, mai toleranţi cu aproapele, mai înţelegători şi cu un sentiment de mândrie că sunt gălăţeni.

Citit 2072 ori Ultima modificare Vineri, 27 Decembrie 2013 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.