Topul restanţierilor către Apaterm/ Micro 38, 39 şi 40 înroşesc harta datornicilor

Topul restanţierilor către Apaterm/ Micro 38, 39 şi 40 înroşesc harta datornicilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă vă gândiţi să vă cumpăraţi un apartament în Micro 38, 39 sau 40, aveţi 70 la sută şanse să nimeriţi într-o asociaţie rău-platnică * Datoria medie pe apartament în zonele cu cele mai mari probleme ajunge la 3.700 de lei * În Aurel Vlaicu, doar 6 la sută dintre apartamente fac parte din asociaţii rău-platnice


Cea mai mare densitate de datornici la căldură şi apă caldă se întâlneşte în cartierele Micro 38, Micro 39 şi Micro 40. O demonstrează o hartă a datornicilor realizată de Apaterm, în care se poate vedea cu uşurinţă cum sunt distribuite pe raza oraşului asociaţiile rău-platnice către furnizorul local de agent termic. Practic, asociaţiile rău-platnice din trei cartiere ale oraşului reuşesc să însumeze o cincime din datoria totală a Galaţiului, deşi acolo se află sub zece la sută din numărul total de apartamente.

3.700 de lei, datorie medie pe apartament în asociaţiile cu probleme

49 de asociaţii de proprietari din Micro 38, Micro 39 şi Micro 40 au o datorie însumată de aproape 31 de milioane de lei (atât datoria pentru serviciile furnizate, cât şi penalităţile), în condiţiile în care suma totală pe care Apaterm o are de recuperat de la populaţie este de 157 de milioane de lei. Asta înseamnă că Apaterm are de recuperat din zonă aproape 20 la sută din datoriile pe care trebuie să le încaseze de la populaţia Galaţiului. Relevant este, însă, faptul că în asociaţiile respective sunt 8.200 de apartamente, care reprezintă 8 la sută din totalul de aproape o sută de mii de apartamente din Galaţi. Asta înseamnă că în asociaţiile cu probleme din zona Micro 38, 39, 40, datoria medie pe care o înregistrează fiecare apartament este de peste 3.700 de lei. Este, de departe, zona care înregistrează cea mai mare densitate de datornici şi cele mai mari datorii către distribuitorul public de agent termic din Galaţi. În total, în Micro 38, Micro 39 şi Micro 40 sunt 12.600 de apartamente, însă interesant este că 8.200 dintre acestea fac parte din asociaţii cu datorii mari către Apaterm. Practic, asta înseamnă că aproape 70 la sută dintre apartamentele din cele trei cartiere sunt reunite în asociaţii cu debite mari la agentul termic.

Zona Dunărea, al doilea pol al datoriilor

A doua zonă mare ca densitate de datornici este Micro 19, Micro 20 şi Micro 21. Un număr de 45 asociaţii cu debite mari către Apaterm din cele trei cartiere ajung la o datorie totală de 20 de milioane de lei. Aceste asociaţii sunt constituite dintr-un număr total de 6.000 de apartamente, ceea ce înseamnă că datoria medie este de aproximativ 3.300 de lei pe apartament. În total, în Micro 19, 20 şi 21 se află un număr de aproape 19.000 de apartamente, de unde rezultă că doar o treime dintre apartamentele din zonă sunt reunite în asociaţii cu datorii mari către Apaterm.

Şi în Micro 18 se înregistrează o situaţie destul de gri. Zece asociaţii cu datorii mari din acest cartier adună un debit de 8,7 milioane de lei către Apaterm. Aceste asociaţii sunt constituite din 2.200 de apartamente, ceea ce înseamnă că datoria medie este de 3.800 de lei pe apartament. În total, în Micro 18 sunt 3.300 de apartamente, adică două treimi dintre apartamentele din zonă fac parte din asociaţii cu debite mari către Apaterm.

Aurel Vlaicu, cea mai mică densitate de datornici

Cea mai mică densitate de datornici se înregistrează în Ţiglina 1, Mazepa, Centru, Port şi Aurel Vlaicu. În aceste cartiere, doar 15 la sută dintre apartamente fac parte din asociaţii cu datorii mari către Apaterm. Interesantă este situaţia cartierului Aurel Vlaicu. Cu un număr total de 11.200 de apartamente, cel mai mare din Galaţi, are doar 700 de apartamente în asociaţii cu datorii (puţin peste 6 la sută). Ceea ce înseamnă că dacă vă gândiţi să vă achiziţionaţi un apartament în zonă aveţi şanse foarte mici să nimeriţi într-o asociaţie rău-platnică şi, implicit, să aveţi parte de restricţii la utilităţi.

 

Citit 5188 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Ianuarie 2014 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.