Vine frigul! Căldura şi apa caldă se taie începând de miercuri la toate asociaţiile cu datorii din Galaţi

Vine frigul! Căldura şi apa caldă se taie începând de miercuri la toate asociaţiile cu datorii din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Apaterm a făcut în ianuarie plăţi de numai 380.000 de lei către Electrocentrale, dar speră să primească mai mulţi bani de la asociaţii în a doua jumătate a lunii


Operaţiunea de blindare a celor 39 de asociaţii de proprietari cu datorii mari la Apaterm a început luni, urmând ca sistarea furnizării de căldură şi apă caldă către blocurile din aceste asociaţii să se petreacă la mijlocul acestei săptămâni.

"Deocamdată, astăzi (luni, n.r.) am notificat locatarii din aceste asociaţii, pentru ca oamenii să găsească soluţii ca să îşi asigure încălzire locuinţei. În notificare am menţionat care sunt datoriile pe care asociaţia le înregistrează la Apaterm, precum şi cât s-a plătit în ultima perioadă, dacă s-au făcut plăţi. Blindarea propriu-zisă se va face peste două, trei zile", se arată într-o informare a biroului de comunicare al Apaterm.

Apaterm a anunţat încă de la sfârşitul săptămânii trecute că va începe operaţiunea de blindare a 39 de asociaţii de proprietari, care, în cursul lunii decembrie 2012 şi în prima jumătate a lunii ianuarie 2013, fie nu au achitat niciun leu, fie au plătit sume care nu au diminuat datoriile pe care le au pentru furnizarea de agent termic. Conform reprezentanţilor Apaterm, cele 39 de asociaţii rău-platnice au o datorie totală de 7.853.705 lei. De la începutul lunii decembrie şi până în acum au făcut plăţi către Apaterm de numai 23.479 lei.

În ianuarie s-au achitat doar 380.000 de lei către Electrocentrale

Altfel, distribuitorul de agent termic din Galaţi caută în continuare soluţii pentru ca actualii parametri de furnizare a căldurii (şi aşa scăzuţi) să nu fie reduşi şi mai mult. Potrivit conducerii Electrocentrale, în cazul în care Apaterm nu plăteşte sume consistente în perioada imediat următoare, există riscul să se sisteze furnizarea de agent termic către tot oraşul Galaţi. Totul, însă, depinde de răbdarea furnizorului de materie primă către Electrocentrale, ROMGAZ. Până la mijlocul lunii ianuarie, Apaterm a făcut către Electrocentrale plăţi destul de mici, respectiv 381.000 de lei. "Abia de acum încolo vor creşte încasările de la asociaţiile de proprietari pentru că abia s-au afişat listele cu întreţinerea pe luna decembrie, prima în care s-a furnizat agent termic oraşului. Avem speranţe că banii vor fi suficienţi pentru a achita facturile către Electrocentrale, iar aceasta mai departe către ROMGAZ", a explicat biroul de comunicare al Apaterm.

CLICK AICI pentru lista celor 39 de asociaţii care vor fi blindate.

Citit 4596 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2014 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.