Primarul vrea să extindă traseul troleibuzelor pe încă patru străzi

Primarul vrea să extindă traseul troleibuzelor pe încă patru străzi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deşi în momentul de faţă transportul public din municipiul Galaţi se efectuează destul de timid cu troleibuzul, pe viitor, oraşul va fi împânzit cu astfel de autovehicule electrice, a spus primarul Dumitru Nicolae.

„La Ploieşti a avut loc, recent, un seminar pe tema promovării sistemului de transport cu troleibuzul, seminar la care a participat şi europarlamentarul nostru, Adriana Ţicău. Înainte de 1989, în România, se efectua transport public cu troleibuzele în 18 municipii, iar acum au mai rămas 13. În ultimii trei ani, la nivel naţional au fost achiziţionate 160 de troleibuze, din care zece au ajuns la Galaţi. S-au făcut studii care au arătat că transportul cu troleibuzul este agreat de UE”.

„Şi la Galaţi vrem să extindem reţeaua de troleibuze şi pe alte patru străzi”, a declarat primarul Dumitru Nicolae. Cele patru străzi pe care ar urma să circule troleibuzele sunt Traian, Coşbuc, Ştiinţei şi Războieni. Cele patru artere au fost alese pentru fluidizarea traficului, a mai  precizat edilul şef.

Planurile de extindere a traseelor de transport public includ şi alte mijloace de transport; de pildă, Primăria a primit solicitarea de prelungire a traseului de autobuz până la Selgros, cerere care va fi aprobată, în funcţie de rezultatul unui studiu, a mai spus primarul.

Citit 1069 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.