Pensionarii au ieşit în stradă şi au cerut demisia parlamentarilor gălăţeni

Pensionarii au ieşit în stradă şi au cerut demisia parlamentarilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Simptomatic pentru apropierea campaniei electorale, parlamentarii au venit aproape toţi la discuţii


În jur de 300 de pensionari de la Alianţa pentru Conciliere a Pensionarilor din Galaţi au ieşit vineri, 21 martie în faţa Prefecturii pentru a-şi cere drepturile în stradă. Alături de pancarte pe care scriau „Mincinoşii”, „Jos Guvernul!” „Demisia parlamentarilor gălăţeni, fiindcă urmăresc numai interesele personale”, „Vrem pensii indexate anual cu rata  inflaţiei!”, vârstnicii au adus şi o Piramidă a sărăciei, în care parlamentarii figurau ca fiind aşezaţi foarte bine pe demagogie, denigrare, orgoliu meschin, incompetenţă, corupţie, hoţie, incompetenţă şi iresponsabilitate.  

Principalele solicitări ale pensionarilor sunt: modificarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, întrucât cei care au lucrat în grupa I cu peste 25 de ani de muncă primesc mai puţini bani decât cei care au sub 25 de ani de muncă; luarea în calculul pensiei a venitului brut realizat lunar din care s-a reţinut CAS, (conform Deciziei nr.19/17.10.2011 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie); calcularea valorii punctului de pensie în funcţie de rata inflaţiei şi de creşterea salariului mediu brut realizat în anul anterior, conform art. 102 Leg.263/2010.

O delegaţie din zece pensionari a fost primită la Prefectură, unde a discutat cu directoarea Casei Judeţene de Pensii, Ana Denis Aramă şi cu directorul-adjunct Nicolae Sburlea, dar şi parlamentari de la PSD şi PNL, care cu alte ocazii nu s-au înghesuit la discuţii, dar acum au venit pentru că pică bine acum în pragul campaniei electorale. 

„Directorii de la Casa de Pensii ne-au dat dreptate în ceea ce priveşte faptul că cei cu vechime mai mare primesc mai puţini bani. Politicienii ne-au promis că vor pune în discuţie un proiect de lege, dar noi le-am tăiat-o şi le-am spus că ştim că, la începutul lui martie, modificarea  articolului 69 din Legea 263 a fost respinsă definitiv. Ei ne-au spus că e ne vor pune la dispoziţie o maşină ca să mergem la Bucureşti, la discuţii cu ministrul Muncii, Rovana Plumb, unde vom expune şi celelalte revendicări. Deşi am vrut să pichetăm toate sediile partidelor politice, n-am mai mers decât la PC, care nu a avut nici un reprezentant la primărie şi le-am bătut obrazul!”, spune preşedintele Alianţei pentru Conciliere a Pensionarilor, Vasile Panţuş.  

Citit 2971 ori Ultima modificare Vineri, 21 Martie 2014 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.