La Festivalul Scrumbiei, pescarii au prins chiar şi peşti... de sticlă

La Festivalul Scrumbiei, pescarii au prins chiar şi peşti... de sticlă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică dimineaţă, mirosea până-n Mazepa a scrumbie, iar la malul fluviului, înfruntând vremea umedă, vreo sută de pescari înrăiţi încercau să păcălească baboii. Abia la premierea "Concursului de prezentare echipament şi de abilităţi practice", organizată în chioşcul de la amfiteatrul de pe Faleză, soarele a catadixit să apară, vesel, dintre nori. Peştii au… ieşit la aer, de fapt, doar câteva minute, fiind cântăriţi, iar apoi aruncaţi înapoi în Dunăre, aşa cum se cuvine la pescuitul sportiv.

"Viaţa liberă" şi TV Galaţi au sponsorizat premierea. Premiile mari, I, II şi III, au constat, după tradiţie, din scule de firmă, oferite de cotidianul nostru. Din păcate, peştele nu a prea ieşit, cei mai norocoşi capturând chiar mai puţin de două kilograme. Premiul al III-lea i-a revenit lui Costică Munteanu, cu 965 de grame de peşte. El a primit mai multe role de fir Bison şi diferite cârlige "meseriaşe". „La mustaţă”, cu 1.015 grame de peşte, Ilie Munteanu a obţinut Premiul al II-lea şi s-a ales cu role de fir Royal şi cârlige speciale, Cap Twister şi Mustad. El a primit şi o menţiune - un bax de bere, pentru cel mai mare peşte - 475 de grame. De altfel, s-au acordat multe beri de consolare, iar cel mai tânăr pescar, micuţul Ştefan Dragoş Badea, de care nu s-a prins niciun peştişor de aur, a primut un bax de pepsi-cola. Unii n-au prins nimic, alţii au venit cu 20 de grame de peşte sau chiar cu raci. Cel mai neobişnuit concurent a prins doar o sută de grame de peşte, dar a scos din sac 1.700 de grame de… peşti din sticlă. Astfel, Marcel Tudor a primit Premiul pentru imaginaţie pescărească - un bax de bere.

Iulian Petrache, câştigătorul Premiului I, o mulinetă Okuma Flame şi diferite cârlige Mustad, spune că mulineta îl va ajuta la crap. Tânărul este un obişnuit al podiumului de aici: "Anul trecut n-am reuşit să prind nimic, dar acum trei ani am luat locul trei", spune tânărul - inginer piscicol, necăsătorit. A profesat doi ani la Jurilovca, însă acum lucrează însă în cu totul alt domeniu: "Mă ocup de paza demnitarilor, a persoanelor publice", dar dragostea dintâi rămâne: "De câte ori am ocazia, sunt pe baltă!". Deşi a intrat ceva mai târziu în concurs, s-a dus în locul unde vara pescuieşte la crap, a dat la mămăligă şi a prins un peşte de 1.775 de grame.

Citit 1954 ori Ultima modificare Duminică, 13 Aprilie 2014 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.