Apa caldă a Galaţiului stă la mâna Romgaz

Apa caldă a Galaţiului stă la mâna Romgaz
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ciuda faptul că legislativul local a decis să mai acopere cu nişte bani publici "găurile" vechi ale Apaterm, amininţarea cu privire la sistarea furnizării de apă caldă rămâne încă în vigoare. E drept, acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, însă totul depinde de furnizorul Electrocentrale, Romgaz, societate care nu se mai mulţumeşte doar cu plăţile facturilor curente, ci încearcă să receupereze cât mai mult şi din datoria din anii trecuţi.

"Cei de la Electrocentrale nu au avansat o dată-limită până la care trebuie plătiţi cei 10 milioane de lei, ceea ce înseamnă că am mai avea un răgaz pentru această plată. Desigur, în funcţie de deciziile conducerii Romgaz, Electrocentrale poate să sisteze în orice moment furnizarea de agent termic către oraş, ca urmare a faptului că nu ar mai primi materie primă de la Romgaz", a explicat Mihai Costache, de la departamentul Comunicare al Apaterm.

Romgaz bate fierul cât e cald

Oficialii Apaterm susţin că, în ultima perioadă, distribuitorul local de energie termică a făcut plăţi destul de consistente către Electrocentrale, mult peste cele care s-au făcut în perioadele similare ale anilor trecuţi. În aceste condiţii, avertismentul Electrocentrale (al Romgaz, în fapt) poate părea surprinzător, întrucât vine pe fondul achitării în proporţie de peste 90 la sută a facturilor din iarnă. Pe de altă parte, însă, susţin surse din cadrul Apaterm, este posibil ca şefii Romgaz să fi văzut că se pot face plăţi mai mari decât în anii trecuţi şi să fi decis astfel să încerce să îşi recupereze şi din datoriile vechi, pe lângă banii datoraţi pentru facturile curente. De altfel, mai spun oficialii Apaterm, e posibil ca în perioada următoare să crească sumele încasate de la populaţie prin noul program de ştergere a penalităţilor, ceea ce înseamnă că Apaterm va putea să mai acopere câte ceva din datoria de peste 36 de milioane de lei pe care o are către Electrocentrale, în afara datoriei istorice de la masa credală.

Citit 1998 ori Ultima modificare Luni, 12 Mai 2014 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.