VIDEO/ Militarii Batalionului 284 "Cuza Vodă" din Galaţi i-au UMILIT pe americani!

VIDEO/ Militarii Batalionului 284 "Cuza Vodă" din Galaţi i-au UMILIT pe americani!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul unuia dintre cele mai mari exerciţii de război la care au participat militarii români, Batalionul 284 "Cuza Vodă" din Galaţi a distrus o întreagă formaţie de tancuri americane Abrams, fără a suferi nici măcar o pierdere.

Ieşite pentru prima dată din România, după cel de-Al Doilea Război Mondial, tancurile din dotarea Armatei Române participă în Germania la un exerciţiu tactic, la care iau parte armate din alte 14 ţări membre NATO.

În timpul unui antrenament de rutină, tancurile gălăţene au fost nevoite să "lupte" cu 11 tancuri Abrams, din dotarea armatei SUA. Astfel, şase tancuri mioritice au fost puse faţă în faţă cu cele mai bune maşini de luptă din dotarea celei mai puternice armate din lume. Întâlnirea nu a ieşit tocmai bine pentru americani. După finalizarea exerciţiului, opt din cele 11 tancuri americane fuseseră scoase din luptă, în timp ce "Bizonii" româneşti au rămas intacţi.

Pentru militarii Companiei 3 Tancuri ”Cavalerii Negri”, din cadrul Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galaţi, recunoaşterea pe mijloacele de luptă a constituit o bună oportunitate de a identifica şi analiza posibilităţile pe care terenul le oferă pentru executarea operaţiei planificate. "A fost o adevărată provocare pentru noi, deoarece relieful în care trebuia să acționăm era total diferit de cel din poligoanele din ţară, cu care suntem obişnuiţi. Poligoane precum Cincu şi Smârdan par să nu mai aibă nici un secret pentru ”Cavalerii Negri”, dar relieful mediu frământat din centrul de instruire de la Hohenfels a influenţat substanţial mişcarea şi coordonarea tuturor elementelor companiei de tancuri, precum şi identificarea punctelor cheie din teren şi a pantelor/rampelor de trecere”, a declarat, pentru forter.ro, comandantul companiei, căpitanul Marius Macovei.

Soldaţii români au simulat mai multe situaţii de război, printre care şi atacul unui sat aflat la doi kilometri distanţă. Practic, aproximativ 4.000 de soldaţi au învăţat să lupte împreună. Aplicaţiile din Germania au constituit cele mai importante exerciţii de instruire de până acum, iar sistemele Miles, instalate pentru prima dată pe tancurile TR85 M1 "Bizon", au oferit posibilitatea simulării tragerilor reale şi executarea, în premieră pentru tanchiştii români, a exerciţiilor tactice în dublă partidă.

Citeşte şi: Militar de la 15 ani/ Andreea Mihai, sublocotenentul care nu crede în lacrimi

Citit 9293 ori Ultima modificare Marți, 27 Mai 2014 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.