Proiect european: PLAN internaţional de măsuri împotriva INUNDAŢIILOR

Proiect european: PLAN internaţional de măsuri împotriva INUNDAŢIILOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de ieri şi continuând astăzi, Galaţiul este nodul de legătură pentru Comitetul de Coordonare a proiectului european “Managementul Integrat Durabil al Coridoarelor Râurilor Internaţionale din Ţările Sud-Est Europene" (See River), în care România este reprezentată de Administraţia Naţională “Apele Române”.

Experţi din zece ţări, din cadrul a diferite institute şi organizaţii internaţionale, s-au întrunit pentru a analiza rezultatele proiectului, dar şi pentru a prezenta efectele inundaţiilor din Balcani. Reprezentanţii Bosniei şi Serbiei au arătat imagini de la inundaţiile produse de râul Sava, dar au acceptat şi că, în astfel de situaţii, oamenii sunt neputincioşi.

Potrivit managerului de proiect, Ales Bizjack, de la Institutul pentru Apă din Slovenia, în ultimii zece ani ne confruntăm din ce în ce mai mult cu inundaţii mari, din cauza schimbărilor climatice, însă problema cea mai mare este stabilirea comunităţilor pe albiile râurilor. Din acest punct de vedere, a spus acesta, ar trebui ca autorităţile să nu mai dea autorizaţii de construcţie în apropierea cursurilor de apă.

Proiectul, cu o valoare de 2,1 milioane de euro, a început în urmă cu doi ani şi se va finaliza în luna septembrie a acestui an. El urmăreşte să elaboreze un plan comun de acţiune în ţările implicate, având ca scop asigurarea unui management eficient al riscului la inundaţii. În proiect sunt implicate Slovenia (lider de proiect), Italia, Austria, Croaţia, Bosnia Herţegovina, Ungaria, Slovacia, România, Albania şi Serbia.

Citit 1301 ori Ultima modificare Marți, 27 Mai 2014 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.