Aplicaţie SPECTACULOASĂ printre ruine: Gălăţeni salvaţi de sub DĂRÂMĂTURI după un puternic CUTREMUR

Aplicaţie SPECTACULOASĂ printre ruine: Gălăţeni salvaţi de sub DĂRÂMĂTURI după un puternic CUTREMUR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Desfăşurare de forţe pe strada George Coşbuc, cu ocazia unei aplicaţii organizate de Romanian Rescue Association, în colaborare cu NAK SAR (Turcia). Întreaga aplicaţie s-a desfăşurat sub coordonarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Exerciţiul organizat vineri, care face parte dintr-o suită de sesiuni de antrenament, şi-a propus să testeze capacitatea de intervenţie în urma unui cutremur de 7,2 grade pe scara Richter, petrecut în Vrancea.

Conform planului de acţiune, cutremurul a fost urmat şi de incendiu. Astfel, la acţiune au participat pompieri, poliţişti rutieri, echipaje ale Serviciului Judeţean de Descarcerare, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, alpinişti utilitari, care au salvat victimele de la înălţime, dar şi Poliţia Locală.

Întreaga aplicaţie a fost atent urmărită de şefii instituţiilor implicate, dar şi de prefectul Dorin Otrocol şi primarul Marius Stan.

Operaţiunea s-a dovedit a fi una de succes, participanţii fiind felicitaţi la final. Ba mai mult, turcii de la NAK SAR au ajuns la concluzia că autorităţile gălăţene sunt pregătite în caz de situaţii de urgenţă.

Citeşte şi: PRĂPĂD în Valea Oraşului: Cartier INUNDAT din VINA Primăriei şi a Apă Canal (FOTO/ VIDEO)

Citit 1352 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iunie 2014 14:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.