Poetul creştin Traian Dorz a fost omagiat la Galaţi

Poetul creştin Traian Dorz a fost omagiat la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Câteva sute de credincioşi, precum şi înalte feţe bisericeşti, profesori, teologi şi cercetători au luat parte la un amplu eveniment dedicat poetului misionar Traian Dorz


Sămbată, 28 iunie 2014, la Casa de cultura a Sindicatelor din Galaţi a avut loc Simpozionul Omagial Traian Dorz, „Creaţie şi Jertfă”, prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la naşterea poetului creştin ortodox Traian Dorz. Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Bisericii Ortodoxe, ce l-a avut ca reprezentant pe ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a rostit un cuvânt de apreciere şi de omagiu despre lucrarea misionară desfăşurată de poetul Traian Dorz. Totodată la simpozion au luat cuvântul preoţi, profesori universitari, filologi, teologi, istorici, şi cercetători în istoria persecuţiei comuniste, care la rândul lor au scos în evidenţă personalitatea acestui mare poet creştin al neamului şi bisericii noastre. În cadrul lucrărilor au fost prezentate şi secvenţe din filmul documentar ”Traian Dorz - Istoria unei cântări nemuritoare”. Poetul şi scriitorul creştin Traian Dorz s-a născut pe 25 decembrie 1914 în comuna Mizieş, jud. Bihor. La vârsta de 20 de ani a fost iniţiat în gazetărie şi lansat ca poet de preotul Iosif Trifa, la redacţia publicaţiilor de la Centrul Oastei din Sibiu. Odată cu declararea Oastei Domnului ca ilegală în 1948, Traian Dorz a fost arestat. A fost eliberat din închisorile comuniste abia în 1964. Pâna la trecerea la cele veşnice, în 1989, poetul a scris peste 100 de volume de poezie şi proză creştină.

Evenimentul de sâmbătă a fost organizat de Editura ”Traian Dorz”, în cooperare cu Asociaţia „Oastea Domnului”, filiala Galaţi.

MATERIAL PUBLICITAR

 

Citit 2019 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iunie 2014 23:08