Nouă TONE de legume au fost CONFISCATE de poliţişti

Nouă TONE de legume au fost CONFISCATE de poliţişti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu poliţişti de ordine publică, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi au efectuat, vineri dimineaţă, o acţiune pe linia respectării legislaţiei cu privire la comercializarea legumelor, condiţiile de autorizare, informarea consumatorilor, calitatea produselor şi provenienţa acestora la comercianţii de legume şi unităţile de alimentaţie publică din comuna Matca. Poliţiştii au verificat 18 agenţi economici (întreprinderi individuale, persoane fizice autorizate şi societăţi comerciale), la opt dintre aceştia constatându-se nereguli. "Poliţiştii au identificat patru comercianţi care nu au putut justifica provenienţa legumelor comercializate, fapt pentru care au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 1.000 lei fiecare, aplicându-se măsura complementară a confiscării pentru cantitatea de 9.080 kg legume (cartofi, ceapă, morcovi şi usturoi)”, ne-a declarat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Lucrătorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.400 de lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor ordonanţei 21/1992 privind protecţia consumatorului. Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii de ordine publică au sancţionat contravenţional, cu 1.000 de lei, un agent economic, pentru deranjarea ordiniii şi liniştii publice.

Legumele confiscate vor fi valorificate în unităţi specializate, desemnate de către Direcţia Finanţelor Publice, iar sumele obţinute vor fi vărsate la bugetul de stat.

Citit 2269 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iulie 2014 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.