CANICULĂ de INFARCT la Galaţi! Şase bolnavi au MURIT din cauza căldurii

CANICULĂ de INFARCT la Galaţi! Şase bolnavi au MURIT din cauza căldurii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cunoscutul epigramist gălăţean Ion Grosu s-a numărat printre cele şase persoane care în ultimele 48 de ore, pe fondul diferitelor probleme de sănătate, au pierdut lupta cu temperaturile extrem de ridicate


Valorile ucigătoare din termometre au pus la grea încercare rezistenţa bătrânilor, a bolnavilor şi mai ales a persoanelor cardiace, care în decurs de 48 de ore au înroşit firul la Salvare, cerând ajutor. 108 intervenţii au avut de efectuat echipajele de urgenţă în 24 de ore, majoritatea pentru persoane cărora li se făcuse rău din cauza căldurii. Pentru şase oameni, medicii nu au mai putut face nimic. „A fost vorba de afecţiuni care au decompensat pe fondul temperaturilor ridicate şi care astfel au dus la deces. Am avut de asemenea intervenţii pentru persoane cardiace sau care manifestau simptome de lipotimie severă. Per total, dacă e să includem şi transporturile pe care le-am făcut pe fondul defectării computerului tomograf de la Spitalul de Urgenţă, putem spune că am înregistrat o creştere cu 50 la sută a numărului de intervenţii”, a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Printre cei care au pierdut lupta cu gradele s-a numărat şi scriitorul gălăţean Ion Grosu, carea murit luni, la prânz, după ce a suferit un infarct în timp ce se afla în complexul Potcoava de Aur.

Citeşte şi: A murit scriitorul gălăţean Ion Grosu

Citit 2964 ori Ultima modificare Luni, 04 August 2014 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.