Jandarmeria şi Poliţia, îndemnate la „vigilenţă” pentru această seară

Jandarmeria şi Poliţia, îndemnate la „vigilenţă” pentru această seară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Internauţii au anunţat o „plimbare paşnică”, nu contramanifestaţie


Îndemnul lansat pe Facebook de către reprezentanţii societăţii civile de a ieşi din nou în stradă, în semn de solidaritate cu românii din diaspora, pentru care autorităţile de la Bucureşti nu au dorit să suplimenteze numărul secţiilor de votare, a atras atenţia conducerii Prefecturii Galaţi.

Dorin Otrocol, reprezentantul Guvernului în teritoriu, le-a solicitat, vineri, şefilor Jandarmeriei şi Poliţiei să fie „vigilenţi” în această seară şi să aplice „corect şi cu hotărâre legea”. „Şi eu am auzit că sunt diverse grupuri care se vor întâlni. Ideea este că dacă există o singură manifestare autorizată, celelalte deja sunt considerate ca şi contramanifestaţii şi atunci colegii de la Poliţie şi Jandarmerie vor acţiona în consecinţă, în concordanţă cu legea. Le atrag atenţia tuturor celor care vor să intervină în afara legii că aceşti colegi ai mei de la Jandarmerie şi Poliţie sunt extrem de hotărâţi să aplice strict legea. Fără abuzuri, cu calm, cu linişte, să îi convingă întâi pe cei care doresc să facă aşa ceva că nu este bine, că sunt în afara legii şi dacă nu vor înţelege se vor aplica strict prevederile legale cu privire la contramanifestaţii”, a afirmat prefectul de Galaţi.

Internauţii anunţă o plimbare, nu un miting

Încă de joi noapte, tinerii din mediul online au anunţat că nu vor mai organiza miting, întrucât nu au autorizaţie pentru o astfel de acţiune, ci se vor axa pe o plimbare. „Pentru diseară nu există autorizaţie de miting. Deci, ne vom plimba paşnic pentru a ne manifesta susţinerea faţă de românii din diaspora, care vor să voteze şi pentru care guvernarea Ponta, mai mult de a trimite câteva pixuri, nu a făcut nimic. Nu vor fi deschise noi secţii de votare în pofida sprijinului oferit de ţările gazdă. Locul de întâlnire este esplanada de la VIP, Țiglina 1, orele 18. Să aveţi pixuri în mâini ca să le arătăm guvernanţilor că nu pixurile lipsesc. Plimbare paşnică, nu miting sau protest, Constituţia României ne permite asta”, au postat pe Facebook participanţii la miting.

În consecinţă prefectul Dorin Otrocol a afirmat: „Eu am comentat doar faptul că o adunare publică în care sunt afişate bannere, pancarte şi se strigă, deja nu mai este o manifestare publică, ci este un protest şi atunci intră sub incidenţa legii. Sper să nu se întâmple incidente şi cei care vor participa vor înţelege să respecte legea”.

Şi reprezentanţii ACL Galaţi au anunţat că nu vor mai organiza marşul anunţat pentru astăzi, tot din lipsă de autorizaţie, dar că echipele de campanie vor fi prezente în cartiere pentru a distribui flyere.

Singurii membri de partid care au autorizaţie din partea Primăriei pentru această seară sunt cei ai PSD.

Citeşte şi: Târgul de la Casa de Cultură, EVACUAT PENTRU MITING

Citit 2383 ori Ultima modificare Vineri, 14 Noiembrie 2014 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.