A făcut şase copii ca să scape de închisoare

A făcut şase copii ca să scape de închisoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Încarcerată repede, să nu mai aibă timp să rămână iar însărcinată, „mama” a lăsat DGASPC o „zestre” de şase copii *

Şirul părinţilor care îşi lasă copiii în grija statului pare să nu mai aibă sfârşit. Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) s-a confruntat recent cu un nou caz grav de abandon.

O femeie care a făcut deja şase copii i-a lăsat pe toţi în grija comunităţii, întrucât trebuie să ispăşească o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru furt. De fapt, potrivit asistenţilor sociali de la DGASPC, Simona A. a făcut toţi aceşti copii dintr-un motiv simplu: ca să scape de închisoare, ştiut fiind că o femeie însărcinată nu poate fi încarcerată.

Primul „lot” de copii făcuţi de frica închisorii a ajuns în grija DGASPC mai demult. Este vorba despre trei copii cu vârste de 9, 10 şi 11 ani, aflaţi acum în grija unor asistenţi maternali. Simona A. a evitat apoi închisoarea tot datorită unor copii, făcuţi recent: unul de 5 ani, altul de 2 ani şi un al treilea care are abia o lună.

„Acum, după ce l-a făcut pe al şaselea, poliţia a luat-o repede ca să nu mai apuce să rămână din nou însărcinată. În urmă cu câteva zile l-am luat pe cel mai mic dintre copii şi l-am dus în Centrul Maternal. Tatăl copiilor, care rămăsese cu alţi doi pe cap, a rezistat doar două zile, după care, în urmă cu o săptămână, a venit la noi să îi luăm şi pe aceştia. A zis că nu are ce să facă, nu are cum să-i crească… Mai mult, a ameninţat că se duce la televiziune cu ei dacă nu îi luăm. I-am preluat în regim de urgenţă”, a povestit directoarea DGASPC Galaţi, Manon Cristoloveanu (foto).

Acesta este doar unul dintre cazurile tulburătoare care au dus recent la o „aglomerare” a Centrului de Primire Urgenţe şi a Centrului Maternal.

„În Centrul Primire Urgenţe «Irene şi Stuart» avem 23 de locuri, însă în acest moment avem 36 de copii. Iar în Centrul Maternal avem 11 copii şi trei mame, în condiţiile în care acesta a fost proiectat pentru maxim 5 mămici cu şase copii. Acestea sunt condiţiile, nu avem ce face. Singura soluţia e să găsim asistenţi maternali profesionişti, probabil vom mai angaja, însă nu înainte de a face o reevaluare a tuturor asistenţilor maternali din Galaţi, care se va desfăşura în iunie şi iulie”, a mai spus Manon Cristoloveanu.

În acest moment, în judeţul Galaţi există 630 de asistenţi maternali atestaţi, care au în grijă un total de aproape 900 de copii.

Citit 897 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.