Recunoaştere materială a valorii/ OLIMPICII gălăţeni, PREMIAŢI de Primărie
Foto: Foto: Remus Basalic

Recunoaştere materială a valorii/ OLIMPICII gălăţeni, PREMIAŢI de Primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Elevii laureaţi cu aur la internaţionale şi profesorii lor au primit câte 6.000 de lei


Cei mai buni elevi din şcolile şi liceele gălăţene au fost premiaţi de autorităţile locale, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, duminică dimineaţă, la Teatrul Muzical "Nae Leonard". Premiile au constat atât în diplome şi flori, cât şi în recompense materiale. În total, 115 elevi şi 89 de cadre didactice au primit premii din partrea Primăriei Galaţi. Toţi elevii premiaţi au obţinut în precedentul an şcolar medalii de aur şi argint la olimpiadele şcolare naţionale şi internaţionale.

Premii triplate pentru cei cu aur

Potrivit Primăriei Galaţi, valoarea totală a premiilor acordate în acest an a fost de 121.000 de lei. Medaliaţii cu argint la internaţionale au primit câte 1.300 de lei, cei care au luat aurul la naţionale au primit câte 2.000 de lei, în vreme ce elevilor distinşi cu argint la naţionale le-au revenit câte 700 de lei. Faţă de anii anteriori, surpriza a fost dată de valoarea premiilor acordate elevilor care au reuşit să aducă la Galaţi aurul internaţional. Astfel, recompensele materiale pentru aceştia au fost de câte 6.000 de lei, de trei ori mai mult faţă de anul trecut. Şi profesorii îndrumători ai acestor olimpici au primit aceeaşi sumă de bani.

Vedetele festivităţii

Deşi fiecare dintre olimpicii premiaţi are o valoare incontestabilă şi reuşeşte, prin medaliile obţinute, să ridice nivelul învăţământului gălăţean, vedetele festivităţii de ieri au fost elevii medaliaţi cu aur la concursurile internaţionale. În momentul înmânării premiilor, aceştia au fost aplaudaţi îndelung de întreaga sală.

 

 

Deşi este elev abia în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (CNVA), Robert Cristian Râclea a reuşit să obţină performanţe de invidiat chiar şi pentru un licean de an terminal. Astfel, Robert a fost medaliat cu aur la Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada” - Yakuţia, unde s-a clasat pe primul loc la chimie. Cu doar câteva luni înainte, obţinuse o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe desfăşurată în India.

CITEŞTE ŞI: ŞCOALA unde FOŞTII ELEVI se întorc PROFESORI PERFORMANŢI/ Cu 19 medii peste nouă la evaluarea naţională

Întrebat despre reţeta succesului, Robert ne-a spus că la baza oricărei performanţe se află pasiunea. "Alături de pasiune, trebuie să depui o muncă susţinută şi de durată pentru a ajunge acolo unde ţi-ai propus", a adăugat olimpicul. Dascălul îndrumător a lui Robert este Lidia Mînză, profesor de chimie la CNVA.

Două medalii consecutive de aur

Absolventă în acest an a Colegiului "C.Negri", Andra Cosmina Albulescu a reuşit în 2013 şi în 2014 să obţină medaliile de aur la olimpiadele internaţionale de geografie, desfăşurate în Japonia şi, respectiv, Polonia. Acum ea este studentă la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, unde studiază doi ani într-un an. La Galaţi a fost îndrumată de profesoara Gina Burghiu.

"În viitor m-ar interesa atât o carieră didactică, fie în învăţământul preuniversitar sau universitar, cât şi o carieră în cercetare", ne-a dezvăluit Cosmina Albulescu.


Citit 3401 ori Ultima modificare Luni, 06 Octombrie 2014 10:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.