PRIMUL DECES din cauza unei afecţiuni respiratorii a acestui sezon rece: Un gălăţean cu probleme cardiace a fost răpus de PNEUMONIE

PRIMUL DECES din cauza unei afecţiuni respiratorii a acestui sezon rece: Un gălăţean cu probleme cardiace a fost răpus de PNEUMONIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O mie de gălăţeni au petrecut Crăciunul cu nasul în batistă


Vacanţa elevilor şi faptul că mulţi medici de familie şi-au luat concediu de sărbători au făcut la numărul diagnosticelor de infecţii respiratorii să se înjumătăţească în ultima săptămână. Aproximativ o mie de gălăţeni, adulţi şi copii, au ajuns totuşi la medic, deoarece virozele sau infecţiile pulmonare le-au stricat Crăciunul. 712 dintre ei au fost catalogaţi ca fiind răciţi, 46 de pacienţi având nevoie de internare.

Cei mai mulţi bolnavi fac parte din categoria minorilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, cu 194 de cazuri. Restul de bolnavi de sezon care sunt sub tratament zilele acestea suferă de pneumonie. 288 de gălăţeni sunt în această situaţie, 86 dintre ei fiind internaţi în spital. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt bebeluşi cu vârste cuprinse între 0 şi 1 an.

Un gălăţean, în vârstă de 42 de ani, diagnosticat cu pneumonie, a murit ca urmare a complicaţiilor survenite pe fondul unor afecţiuni cardiace, acesta fiind primul deces din cauza pneumoniei din acest sezon rece.

Citeşte şi: Sfatul medicului: Cum ne ferim copilul de răceli şi pneumonii

Citit 1373 ori Ultima modificare Marți, 30 Decembrie 2014 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.