Reabilitarea Liceului Auto din Galaţi a BLOCAT O STRADĂ (FOTO)
Foto: Foto Mariana Constandache

Reabilitarea Liceului Auto din Galaţi a BLOCAT O STRADĂ (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Firma care a executat lucrările la şarpanta Colegiului Tehnic „Traian Vuia” a fost amendată, în al 12-lea ceas, pentru că a blocat strada cu moloz şi pământ


De circa două luni de zile, trotuarul aferent Colegiului Tehnic "Traian Vuia" a devenit impracticabil pentru pietonii care aveau drum prin zonă. Motivul: lângă gardul unităţii de învăţământ devenise o prezenţă constantă câte un munte de moloz, pământ sau alte deşeuri ori materiale de construcţii, aruncate de muncitorii care lucrau la şarpanta unităţii şcolare. Lucrările, de altfel o investiţie binevenită pentru liceu, s-au transformat într-un coşmar pentru oamenii din zonă, dar şi într-un exemplu de „cum să nu” se lucreze în construcţii.

„Am beneficiat de această investiţie, derulată de Primărie, de realizare a unei şarpante, necesară pentru protecţia clădirii colegiului. Acum suntem pe ultima sută de metri, vom începe de luni cursurile cu o faţă nouă”, ne-a declarat prof. Gelu Homner, directorul Colegiului Tehnic Traian Vuia.

Pentru ca treburile să nu fie chiar ca la carte, constructorii au montat tubul de evacuare a deşeurilor în aşa fel încât molozul, praful şi pământul folosite să ajungă direct în stradă, mai exact pe trotuar şi chiar pe jumătate din axul drumului şi nu într-un perimetru protejat, unde nu ar fi afectat traficul, cum ar fi de exemplu curtea instituţiei. 

„Se blochează trotuarul şi se ridică un mare nor de praf, iar noi, pietonii, mergem pe stradă şi respirăm acel praf. Din decembrie şi până acum s-au făcut sesizări la Protecţia Mediului, la Primărie, la Poliţia Locală, dar situaţia persistă”, ne sesiza, la începutul acestei săptămâni, Daniel Mihalcea, un gălăţean care locuieşte în zonă. 

Marţi, 3 februarie, la faţa locului nu am mai găsit munţi de moloz, ci o grămadă de pământ şi alte materiale aruncate haotic pe toată lăţimea trotuarului. Asta au depistat câteva ore mai târziu şi poliţiştii locali, care au ajuns, în sfârşit, la colegiu şi care au constatat încălcarea flagrantă a prevederilor HCL 307 din 2006.

„Agenţii noştri i-au aplicat constructorului o amendă de 500 de lei pentru depozitarea pe domeniul public a materialelor de construcţie fără a avea autorizaţie legală, iar reprezentantul legal al firmei a fost invitat la sediul Poliţiei Locale pentru a se verifica dacă pentru lucrarea respectivă exista autorizaţie”, ne-a declarat Aurelia Bogatu Matei, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Potrivit sursei citate, muncitorii au fost obligaţi şi să cureţe de urgenţă zona. E un „bonus” la chilipir dacă avem în vedere că, potrivit HCL 307, amenda maximă pe care o persoană juridică o poate primi în astfel de situaţie este de 2.500 de lei.

 

Citeşte şi: Surpare după surpare/ GALAŢIUL SE SCUFUNDĂ din cauza infrastructurii (FOTO)

Citit 2413 ori Ultima modificare Marți, 03 Februarie 2015 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.