GALERIE FOTO/ EXPLOZIE într-un apartament situat vizavi de Spitalul Judeţean. Mai multe MAŞINI au fost AVARIATE (UPDATE)

GALERIE FOTO/ EXPLOZIE într-un apartament situat vizavi de Spitalul Judeţean. Mai multe MAŞINI au fost AVARIATE (UPDATE)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 22:30/ O explozie care a avut loc luni seară într-un bloc situat vizavi de Spitalul Judeţean a provocat destul de multe pagube. În apartamentul în care a avut loc deflagraţia au fost distuse mai multe bunuri, iar balconul este un real pericol pentru trecători, fiind în pericol de prăbuşire. Zona a fost asigurată de poliţişti, astfel încât trecătorii să nu fie în pericol. ”O echipă de la Inspectoratul de Stat în Construcţii va veni la faţa locului pentru a verifica dacă a fost afectată structura de rezistenţă a blocului. Din primele date, se pare că nu este vorba despre aşa ceva”, ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă.

Deflagraţia, cauzată de explozia unui boiler, nu a fost urmată de incendiu, dar au fost distruse bunuri în valoare de aproximativ 10.000 de lei. În apartamentul respectiv locuia un bărbat de 55 de ani, care, din fericire, se afla într-o altă cameră şi nu a fost rănit. Vecinii săi s-au speriat însă foarte tare. ”S-a auzit o bubuitură foarte mare. Nu ştiam ce s-a întâmplat. Am văzut cum au zburat geamurile”, ne-a povestit unul dintre vecinii bărbatului.

Tâmplăria balconului a fost aruncată în parcarea din faţa blocului şi a avariat mai multe maşini. Niciunul dintre proprietarii maşinilor distruse nu avea asigurare de tip CASCO, aşa că vor fi nevoiţi să îşi repare autoturismele pe cont propriu. Sticla geamurilor de la balcon a zburat în toate direcţiile, iar un tânăr care trecea prin zonă a fost rănit la mână. Acesta nu a avut însă nevoie de îngrijiri medicale.

Pompierii şi poliţiştii gălăţeni vor continua ancheta în acest caz.


Din primele cercetări a reieşit faptul că explozia a fost provocată de un boiler. "Se pare că termostatul nu a mai funcţionat, iar boilerul s-a supraîncălzit. Din fericire, explozia nu s-a soldat cu victime şi nu a fost urmată de incendiu", ne-a declarat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt ISU Galaţi.

În urma deflagraţiei, geamurile balconului de la apartament au fost spulberate în parcarea din faţa blocului. Trei maşini au fost avariate. Zona este asigurată de pompieri şi poliţişti, pentru că există pericolul ca resturi din balconul apartamentului să cadă.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 5142 ori Ultima modificare Luni, 09 Februarie 2015 22:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.