Gondola lui Picu

Gondola lui Picu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aqualand şi gondolă şi ce agrement n-am avut 20 de ani! * Ce-i drept, are sprijin politic de la trei partide * Cosoreanu acostează la Dunăre *

Consilierul local Picu Apostol Roman şi-a înaintat miercuri presei raportul de activitate, detaliat, din iunie 2008 şi până în prezent. Deşi nici nu i se încheie mandatul, nu se termină anul, nu candidează la ceva şi nici demisia nu şi-o dă.

Poate ca o carte de vizită la documentul prezentat de asemenea ieri, într-o conferinţă de presă: „Plan de relansare  a agrementului în municipiului Galaţi”. Roman a precizat că este nevoie de dinamizarea domeniului, după ce Raportul primarului municipiului nu a abordat şi subiectul agrementului.

Astfel, consilierul vorbeşte de obiective măreţe care însă pot ajunge printre cele şapte minuni… de plâns ale Galaţiului, dacă vor rămâne o listă de vise frumoase. Un punct câştigat, totuşi: consilierul spune că va iniţia o hotărâre de Consiliu pe acest subiect, semnând alături de viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco şi de consilierul liberal Mihai Manoliu. De unde ar veni şi un sprijin cu voturile PSD şi PNL, alături de cele PC.

Este vorba de iniţierea unor parteneriate public-private pentru construirea unui Aqualand („tip Mamaia”), unei telegondole („tip Mamaia şi Piatra Neamţ”), două patinoare în aer liber, două ştranduri şi un bazin de înot acoperit, modernizarea Lacului Vânători şi plajei Dunărea, pârtie de schi şi săniuş etc. etc.

Multe lucruri se pot face fără bani publici, de pildă acordând facilităţi pentru instalarea unor nave restaurant. Aici, conservatorul a dezvăluit că în curând cunoscutul patron de restaurant Aurică Cosoreanu va deschide un vas-restaurant în preajma celui deja existent.

Roman vrea să reducă şi birocraţia din Primărie, de pildă pentru acordarea mai rapidă a autorizaţiilor de funcţionare a unor terase de vară. Cum „birocraţia” constă în mare parte din hotărârile emise până acum de Consiliul Local, consilierul trebuie doar să înceapă cu lectura şi amendarea unor hotărâri vechi…

Cel puţin unul dintre multele obiective – realizarea unui tur al oraşului dintr-un autobuz cu imperială, adică cu băncuţe pe acoperiş, ca la Londra – este lesne de făcut, cu ajutorul unei colege de partid: directoarea Transurb.

Cât priveşte un parteneriat cu Brăila pentru o zonă de agrement între cele două oraşe, consilierul a recunoscut cinstit că ideea i-a fost sugerată de o discuţie cu ziariştii.

Citit 1352 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.