Tramvaiul de pe Mihai Bravu, pro şi contra

Tramvaiul de pe Mihai Bravu, pro şi contra
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gălăţenii continuă să-şi spună cuvântul despre circulaţia tramvaiului pe strada Mihai Bravu. Vă reamintim că subiectul acesta a generat o aprigă discuţie în Consiliul Local. Am decis ca spre ştiinţa aleşilor noştri să mediatizăm cele mai interesante opinii primite la redacţie.

Centrul de Consultanţă Ecologică Galaţi

Aleşii ar trebui să ţină seama de opinia unui ONG care apără mediul: „Sunt Petruţa Moisi, reprezint organizaţia neguvernamentală de mediu Centrul de Consultanţă Ecologică Galaţi şi suntem parte în acest proces de responsabilizare a factorilor de decizie locali pentru reconsiderarea, regândirea infrastructurii de transport de mai bine de zece ani, din 1998, împreună cu persoane particulare şi alte instituţii care ni s-au alăturat de-a lungul acestui exerciţiu de democraţie şi transparenţă”.

„Deşi organizaţie non profit, suntem plătitori de taxe şi impozite din 1996 fără să putem recupera ceva din aceste sume pentru lucrările de restaurare a clădirii aflate la intersecţia strada Basarabiei cu Mihai Bravu şi afectată de vibraţii şi poluare fonică, din cauza infrastructurii defectuoase a liniei de tramvai. Menţionăm că această clădire în care ne desfăşurăm activitatea a fost cumpărată, renovată ecologic prin proiecte finanţate extern, fiind singura clădire din municipiul Galaţi în care sunt respectate principii ecologice: colectare apa de ploaie (intrată automat în circuitul WC-urilor), materiale de construcţie ecologice, colectare selectivă a deşeurilor şi compostare etc”.

„Concluzia este că aducem multe servicii comunităţii gălăţene prin programele şi proiectele noastre (www.cceg.ro), dar insistăm să ne fie auzit protestul şi să fie rezolvată problema într-o manieră „durabilă” cum le place multora să se laude. Tramvaiul este un mijloc de transport ecologic, doar dacă se demonstrează că este eficient energetic (surse alternative - a se studia ecuaţia cost-beneficiu), şi nu se acceptă cele „second-hand” ca justificare pentru un management de transport defectuos”.

„O altă soluţie ar mai fi ca staţia pentru gară să fie pe Calea Prutului, înainte de pod, apoi o bandă rulantă să preia călătorii direct la clădirea gării. Soluţii mai puţin costisitoare ar putea identificate (şi asta trebuia să le cereţi concetăţenilor noştri) şi încheiată această presiune neîncetată pe clădiri, cetăţeni şi instituţii”, ne-a scris dna Moisi.

Tramvaie vs. gondola

Câţiva cititori au încercat să-l aducă pe consilierul local PC Picu Apostol Roman, amator de gondole şi aqualand, cu picioarele pe pământ şi ochii spre tramvaie:

Ştefan Bădiţă: “Lăsaţi gondola şi aqualandul pentru că astea sunt vise, nu avem bani să modernizăm tramvaiele şi cel mai simplu e să renunţăm la 100 de ani de istorie, să ne intoxicăm cu autobuzele”

Gabriel Rîpă: „Să înţeleg că în locul traseelor de tramvai 35 şi 36 se vor introduce gondole şi schiuri? Da aveţi dreptate sunt ecologice, euro 6, nu fac nici zgomot, sunt comode, iar pe Traian şi pe Mihai Bravu este vale adâncă, deci puteţi băga domnu’ Picu şi câteva săniuţe că tot vă plângeţi că merg doar doi cu tramvaiul, aşa se rezolvă treaba şi cu cei doi călători care spuneţi voi că doar încap pe o săniuţă; daca e doar unul, atunci le daţi patine şi un şut în fund, că e vale şi ajung repede la gară sau în piaţă”.

DORA: „Lăsaţi tramvaiele să circule, sunt nepoluante (trupuri fără cap = consilieri).

Aşteptăm în continuare părerile gălăţenilor pe acest subiect.

Citit 1224 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.