Pentru pește, cele mai potrivite condimente sunt sarea, piperul, usturoiul, citricele (lămâie/lime) și ierburile aromatice precum mărarul, pătrunjelul, cimbrul și rozmarinul.
Sarea de mare intensifică gustul natural al peștelui;
Piperul negru adaugă profunzime aromei;
Usturoiul se potrivește foarte bine cu peștele, în special cu somonul;
Citricele (lămâie/lime) ajută la echilibrarea gustului și aduc o notă de prospețime. Se folosesc atât sucul, cât și coaja.
Ierburi aromatice
Mărarul este perfect pentru pește, mai ales pentru somon;
Pătrunjelul se poate presăra deasupra la final, pentru un plus de prospețime;
Cimbrul și rozmarinul se potrivesc de minune cu peștele, mai ales cel gătit la cuptor sau la grătar;
Busuiocul și oregano sunt arome clasice care merg bine cu peștele.
Paprika afumată, pentru o aromă mai intensă, sau dulce, pentru un gust mai echilibrat. Este excelentă pentru somon;
Chilli și piper cayenne sunt potrivite pentru a adăuga o notă picantă peștelui, în special pentru soiuri cu gust mai pronunțat (ton, macrou).

