Ce condimente folosim pentru a desăvârși gustul peștelui

Ce condimente folosim pentru a desăvârși gustul peștelui
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru pește, cele mai potrivite condimente sunt sarea, piperul, usturoiul, citricele (lămâie/lime) și ierburile aromatice precum mărarul, pătrunjelul, cimbrul și rozmarinul.

Sarea de mare intensifică gustul natural al peștelui;

Piperul negru adaugă profunzime aromei;

Usturoiul se potrivește foarte bine cu peștele, în special cu somonul;

Citricele (lămâie/lime) ajută la echilibrarea gustului și aduc o notă de prospețime. Se folosesc atât sucul, cât și coaja.

Ierburi aromatice

Mărarul este perfect pentru pește, mai ales pentru somon;

Pătrunjelul se poate presăra deasupra la final, pentru un plus de prospețime;

Cimbrul și rozmarinul se potrivesc de minune cu peștele, mai ales cel gătit la cuptor sau la grătar;

Busuiocul și oregano sunt arome clasice care merg bine cu peștele.

Paprika afumată, pentru o aromă mai intensă, sau dulce, pentru un gust mai echilibrat. Este excelentă pentru somon;

Chilli și piper cayenne sunt potrivite pentru a adăuga o notă picantă peștelui, în special pentru soiuri cu gust mai pronunțat (ton, macrou).

Citit 47 ori Ultima modificare Vineri, 21 Noiembrie 2025 17:51

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro