Poliţişti în civil, la pândă, după copaci

Poliţişti în civil, la pândă, după copaci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru a evita cazurile de fraudă electorală, în afară de 50.000 de lucrători în uniformă, la alegeri vor „fila” şi poliţişti în civil *

După ce, cu o zi înainte, prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, a anunţat că la nivel local se vor lua măsuri „fără precedent” în vederea evitării fraudării alegerilor europarlamentare, ieri, 5 iunie, vicepremierul României, Dan Nica, a lansat un avertisment extrem de serios la adresa persoanelor care ar intenţiona să voteze de două ori:

„Cei de bună credinţă să nu se teamă de nimic. Ceilalţi care au conştiinţa încărcată au motive să se teamă. Există posibilitatea ca aceştia din urmă nici să nu ştie că sunt urmăriţi, chiar să ajungă aproape să voteze a doua oară şi atunci să se trezească arestaţi”.

Potrivit vicepremierului, începând de sâmbătă şi până luni, când se vor preda procesele-verbale ale alegerilor, în ţară vor fi mobilizaţi peste 50.000 de oameni. La nivelul fiecărui judeţ vor fi mobilizaţi lucrători ai Poliţiei, Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei, care vor opri toate mijloacele de transport, exceptându-le pe cele care efectuează curse regulate de persoane, sau cele care fac curse economice.

Alături de agenţii de poliţie sau jandarmi, pe teren se vor afla şi poliţişti în civil, care vor urmări îndeaproape orice tentativă de fraudă electorală. „Nu vă pot spune unde vor fi aceştia, dar imaginaţi-vă că dacă vedeţi un copac, vedeţi după el un poliţist în civil”, a spus Dan Nica.

„Semnale că vor fi fraudate alegerile nu avem, dar vrem să fim siguri. Se va verifica fiecare autobuz, autocar sau microbuz pentru a vedea ce fac duminică şi dacă nu le dă prin cap să îi transporte pe oameni, ca să voteze de mai multe ori. De asemenea, am dat dispoziţie şi pentru deplasarea în fiecare judeţ a unei echipe mixte – de la Poliţie, Jandarmi şi Poliţia de Frontieră - care să ia măsuri necesare. Astfel, toată lumea îşi va face datoria în mod exemplar, cine nu, luni pleacă!”, a mai declarat Dan Nica. 

Citit 1186 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.