Incendiile fac ravagii în judeţul Galaţi, din cauza neatenţiei

Incendiile fac ravagii în judeţul Galaţi, din cauza neatenţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a intervenit, joi, pentru stingerea mai multor incendii provocate în gospodării din judeţul Galaţi. Una dintre intervenţii a fost la Lieşti, unde pompierii din Iveşti au lichidat un incendiu izbucnit după ce proprietarii unei locuinţe au dat foc la plante uscate în curte. „La sosirea echipajului, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul întregului depozit de plante furajere, existând risc de extindere.

Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza focului deschis în aer liber, generându-se astfel arderea, care s-a propagat la întregul depozit de plante furajere”, ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.  

Incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore, iar flăcările au distrus aproximativ 10 tone de lucernă, 15 tone de coceni şi câţiva baloţi de paie.

„Exista pericolul ca incendiul să se extindă la locuinţa proprietarului şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă echipajele de pompieri au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 40.000 de lei”, a adăugat Eugen Chiriţă.

Tot joi, pompierii din cadrul Gărzii Pechea au intervenit la un incendiu asemănător izbucnit la un adăpost de animale de pe raza comunei Suhurlui. La sosirea acestora, incendiul se manifesta cu violenţă la acoperişul adăpostului şi a fost lichidat, după un efort susţinut timp de două ore”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU.

În acest caz, au ars 25 de metri de acoperiş, 70 de baloţi de paie şi un metru cub de cherestea. Cauza probabilă de incendiu a fost tot utilizarea focului deschis în spaţii deschise.

Citit 1493 ori Ultima modificare Duminică, 19 Aprilie 2015 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.