TÂRGUL meşterilor populari, la Galaţi, timp de trei zile

TÂRGUL meşterilor populari, la Galaţi, timp de trei zile
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

De astăzi, 29 mai, şi până duminică, 31 mai, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, se va desfăşura Târgul meşterilor populari, aflat la cea de-a XV-a ediţie, fiind organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ). Cei mai valoroşi creatori populari din ţară şi din Republica Moldova vor fi prezenţi la standurile organizate pe domeniile: olărit, cioplit în lemn, măşti populare, cojocărit, ţesături tradiţionale. La această ediţie vor participa şi meşteri cu produse culinare tradiţionale.

„La fel ca şi în ediţiile anterioare, târgul se doreşte o veritabilă şcoală de formare a gustului pentru frumos, oferită tuturor gălăţenilor, tineri şi vârstnici deopotrivă. El se adresează în special oamenilor pentru care tradiţia populară este un domeniu încă necunoscut, cu toate că a oferit dintotdeauna şi încă oferă un bogat material de documentare privind obiceiurile şi tradiţiile înaintaşilor noştri”, spune Sergiu Dumitrescu, directorul CCDJ Galaţi.

Zilnic, la târg vor fi şi demonstraţii de meşteşuguri, iar între orele 18,30 şi 20.30 gălăţenii pot asista la spectacolul oferit de Ansamblul „Doina Covurluiului”, Ansamblul „Doiniţa Covurluiului”, Grupul Folcloric ”Glasul Odăieşilor”, solişti şi elevi ai Clasei Canto Popular.

Foto arhivă "Viaţa liberă"

Citit 3798 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2015 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.