Astăzi, la Ministerul Muncii, bătălia pe sporurile profesorilor

Astăzi, la Ministerul Muncii, bătălia pe sporurile profesorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesorii află astăzi, 12 martie, cum vor resimţi la buzunare bugetul de austeritate pentru 2009. Sindicaliştii din Educaţie, dar şi reprezentanţii celorlalte categorii de personal bugetar discută astăzi, la Ministerul Muncii, forma finală a ordonanţei de urgenţă care propune mai multe măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

La ultima rundă de discuţii, de marţi, federaţiile din învăţământ au solicitat Ministerului Muncii eliminarea tuturor punctelor care le vizează strict pe cadrele didactice: salariile de merit, premierea de 2 la sută, plata orelor suplimentare, plata navetei cadrelor didactice şi a elevilor, decontarea a şase călătorii pe an pentru cadrele didactice, cei 100 de euro pentru cărţi şi cheltuielile cu practica elevilor şi a studenţilor, reintroducerea orelor de sport în norma învăţătorilor.

„Am solicitat păstrarea tuturor acestor drepturi câştigate anterior. Am găsit înţelegere la reprezentantul Ministerului Muncii, dar, într-adevăr, nu şi o promisiune. Astăzi vom afla forma finală a ordonanţei”, ne-a declarat, ieri, Constantin Ciosu (foto), secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale.

Citit 963 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.