Festival interjudeţean de interpretare, la Galaţi

Festival interjudeţean de interpretare, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

67 de concurenţi, cu vârste cuprinse între cinci şi 16 ani, şi-au anunţat participarea la prima ediţie a Festivalului Interjudeţean de Interpretare Pianistică „Pianul Fermecat” care va debuta astăzi, 13 iunie, la ora 9,00, la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ). Concurenţii sunt copii de la Palatul Naţional al Copiilor şi Fundaţia Art´ Allegria Bucureşti, Şcoala Populară de Artă „Teodor Burada” Constanţa, Palatul Copiilor Tecuci, Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, CCDJ, şcoli generale gălăţene etc. Concursul a stârnit interes, căpătând deja prin participare un caracter naţional, ne-a asigurat ieri, într-o conferinţă de presă, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Sergiu Dumitrescu.

Din juriu, condus de prof. Roxana Boboc Tăutu, de la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” Bucureşti, fac parte: Mircea Holiartoc, dirijor la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, profesorii de pian Gabriela Irina Gogocea, şef catedră Pian la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, Loredana Gheţ, de la Liceul de Muzică „Haricleea Darclee” Brăila şi Raluca Ciucă de la acelaşi liceu, precum şi la Şcoala de Arte „Vespasian Lungu” din Brăila.

Concurenţii şi juriul vor vizita în pauză, de la ora 14,00, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, iar de la 16,00 va avea loc un recital pe pianul „Yamaha” la care vor cânta şi concurenţii (recital cameral „Impresii Franceze”, al prof. Tudor-Mihai Diaconescu şi prof. Roxana Boboc-Tăutu – Colegiul „Dinu Lipatti” Bucureşti). Festivitatea de premiere va avea loc de la ora 17,00.

Concursul, organizat de CCDJ, în parteneriat cu Consiliul Judeţului, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Biblioteca judeţeană „V. A. Urechia”, va oferi numeroase trofee – inimi de sticlă, în ton cu sloganul Centrului, „Suflet către Suflet”, medalii, diplome, cărţi. Echipa de organizare, condusă de Sergiu Dumitrescu, este alcătuită din prof. Petrică Şovăială, şeful Secţiei Şcoala de Arte a Centrului Cultural, prof. Angelica Capră, cea mai experimentată profesoară de pian, coordonatoarea proiectului, prof. Olga Chiciuc şi prof. Viorica State.

Citit 1264 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iunie 2015 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.