Vanghelie: Românilor nu trebuie să li se spună să înveţe de pe internet, de pe "goagăl"

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat luni că românilor nu trebuie să li se recomande să înveţe de pe "goagăl" (google, n.r.), dar a recunoscut că şi el, din curiozitate şi după îndemnul lui Traian Băsescu, a căutat pe internet informaţii despre păpădie şi Herodot.

Vanghelie a criticat recomandările lui Băsescu, care spusese că şcoala trebuie să-i înveţe pe copii lucruri practice şi că despre păpădie şi salată pot învăţa şi de pe google.  "Cred că în momentul de faţă e o problemă foarte delicată şi trebuie să o tratăm cu foarte mare resposabilitate, nu să îi speriem pe români şi trebuie să vedem cum putem să rezolvăm o parte din problemele românilor. Nu cu asemenea formule, de a spune ce trebuie să înveţe românii şi cum găsesc pe Goagăl, Gagăl, Google, aşa, unde găsim păpădia şi unde ne interesăm de Herodot. Ăsta este un circ!", a spus primarul de la sectorul cinci.

Vanghelie le-a mărturisit apoi jurnaliştilor că dimineaţa la ora şase căuta pe motorul Google date despre Herodot, aşa cum spusese preşedintele Traian Băsescu în şedinţa de Guvern de duminică. „Eu m-am dus acolo că a zis preşedintele”, a adăugat el, referindu-se la o afirmaţie a lui Traian Băsescu din şedinţa extraordinară a Guvernului de duminică, spunându-le ziariştilor că a reţinut şi perioada în care a trăit acesta : 484 – 425 înainte de Hristos.

Revenind la subiecte politice, întrebat ce şanse mai are această coaliţie, Vanghelie a amintit că el a fost printre cei care s-au împotrivit formării acesteia. "Cred că pe Traian Băsescu l-au părăsit şi românii. Aşa că pentru noi va fi foarte uşor să-l părăsim, nu va fi o problemă. Credeţi cumva că românii care s-au uitat ieri la televizor nu au simţit acelaşi lucru pe care l-a simţit toată lumea?(...) Un circ. Vine să ne spună că este recesiune. Vine să ne spună că e recesiune, că a aflat el singur sâmbătă noaptea şi a venit ca surpriză să ne spună că el singur a aflat acest lucru şi a transmis o panică în rândul populaţiei. Ce să înţeleagă românii din acest lucru? Cei săraci care au ceva bani acasă să îi cheltuie, să îi investească, să nu îi investească. Banca Naţională spune un lucru, el baletează şi spune altceva", a continuat Marian Vanghelie.

Primarul sectorului cinci a spus că nemulţumirea PSD că Băsescu a fost la Guvern e legată de un principiu, al neamestecării atribuţiilor demnitarilor. "Dacă în perioada Guvernului Năstase se întâmpla aşa, eu cred că toată presa n-ar fi discutat o lună de zile decât de acest lucru. E vorba de un principiu. Eu cred că în acel Guvern  sunt oameni compentenţi, cared ştiu ce au de făcut. A venit dirigintele să le traseze sarcini şi chiar să ajungem să le spună de unde se găseşte păpădia", a mai spus Vanghelie. El a mai adăugat că miniştrii PSD au stat în şedinţă "sub o formă de respect pentru instituţia Guvernului".

Traian Băsescu, prezent duminică la şedinţa executivului, a atras atenţia ministrului Educaţiei asupra situaţiei dezastruoase a învăţământului şi a cerut adaptarea programei şcolare la realităţile economice.

Spunând că "despre păpădie şi salată copii pot citi şi pe Google", şeful statului s-a arătat îngrijorat că nu mai există şcoli care să pregătească mecanici şi tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forţă de muncă în România. "Să facem ce ne trebuie, noi facem filozofi", a spus şeful statului.

Băsescu a sfătuit ministerul să ţină cont de sugestiile Comisiei prezidenţiale pentru învăţământ în elaborarea unor noi legi privind învăţămîntul şi a atras atenţia că trebuie făcută reformă cât mai repede în acest domeniu.

De asemenea, el a cerut Ecaterinei Andronescu să nu scoată educaţia fizică din şcoli.

Citit 549 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.