România va face stocuri la întreaga capacitate pentru a preîntâmpina o nouă criză a gazelor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Executivul va lua toate măsurile pentru stocarea unui volum de gaze echivalent cu întreaga capacitate de stocare a României, pentru a putea face faţă unei eventuale crize a gazului generate de continuarea disputei dintre Rusia şi Ucraina, a declarat luni ministrul Economiei, Adriean Videanu.

"Am făcut o informare legat de ceea ce s-a discutat în Consiliul UE pe probleme de energie, şi anume continuarea disputei dintre Rusia şi Ucraina în momentul de faţă, motiv pentru care va trebui să găsim soluţiile astfel încât România să poată face faţă unei eventuale crize a gazelor în perioada de iarnă", a declarat Videanu, la finalul şedinţei de luni a coaliţiei.

Ministrul a spus că Executivul va lua toate măsurile astfel încât să fie stocat un volum de gaze echivalent cu întreaga capacitate de stocare pe care o are România - respectiv 3,015 miliarde de metri cubi. O altă măsură va fi asiguarea unor stocuri "suficiente" de cărbune şi păcură.

Videanu a mai spus că, în cadrul coaliţiei, s-a discutat şi despre blocajul financiar cu care se confruntă furnizorii de utilităţi -respectiv Romgaz şi furnizorii de electricitate - şi s-a luat decizia ca în două săptămâni să fie identificate soluţii pentru rezolvarea problemei.

Citit 648 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.