CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? "Vrem tunel, dar nu putem astupa o groapă"

CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? "Vrem tunel, dar nu putem astupa o groapă"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Una dintre cele mai mari probleme ale Falezei Dunării o reprezintă surpările tot mai dese. Dacă groapa de la Elice, aşa-numita „Falezogaură”, a fost astupată de multe ori şi a reapărut de fiecare dată, autorităţile au acum o nouă groapă pe cap. Apărută de câteva luni bune, groapa din faţa scărilor pe care se poate coborî pe Faleza inferioară a rămas şi ea neastupată, spre nemulţumirea celor care trec prin zonă.

Matei Georgescu, de exemplu, este un cetăţean care locuieşte la unul dintre blocurile P. Omul spune că această groapă arată cât de nepricepute sunt autorităţile în faţa unor astfel de probleme şi cât de inutile sunt zecile de studii de fezabilitate. „De fiecare dată când vine cineva cu un proiect, la noi se face studiu de fezabilitate, iar ăla costă cel puţin la fel de mult ca proiectul. Groapa asta stă aici de luni bune, iar primăria ce-a făcut? A pus un gard de protecţie, un semn, să ocolim. Păi, aşa se face treaba? Bani de investiţii sunt, că am văzut că au rămas mulţi necheltuiţi”, spune omul.

Bicicliştii şi cei care merg pe role fac şi ei parte din categoria celor nemulţumiţi de îngrădirea de pe Faleză. „În timpul săptămânii, mai e cum mai e, nefiind multă lume, dar în weekend e urât de tot. Nu ai loc nici să arunci un ac în zona asta. Păi, s-au luat câţiva metri buni de asfalt, normal că suntem nemulţumiţi. Cât de greu poate fi să astupi o groapă?”, ne-a spus Andrei, un tânăr ieşit la o plimbare cu bicicleta.

Ce spune Primăria

„Specialiştii noştri caută cea mai bună soluţie tehnică pentru a interveni în zona respectivă. Este vorba de lucrări de anvergură, fiindcă trebuie consolidată întreaga zonă, aceasta fiind puternic afectată de alunecări de teren”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Prin urmare, groapa de pe Faleză este doar "simptomul" unor probleme mult mai grave care afectează zona. Dacă este aşa, n-ar fi rău ca autorităţile să dea zor cu identificarea soluţiilor tehnice şi mai ales punerea lor în practică.

Foto Florin Răvdan

Citit 2179 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2015 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.