Uite cum apar „noi” locuri de parcare!

Uite cum apar „noi” locuri de parcare!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Firmele, obligate să desfiinţeze dispozitivele de blocare a accesului în parcare, sub sancţiunea rezilierii contractelor de închiriere a locurilor de parcare *

Găsirea unui loc de parcare este unul dintre coşmarurile conducătorilor auto. Ei bine, în condiţiile penuriei de spaţii în care să-ţi laşi maşina, viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a găsit soluţia să „sporească” numărul locurilor de parcare, însă numai duminica toată ziua şi în restul săptămânii, doar noaptea.

Viceprimarul reîmparte parcările

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco obligă firmele care au închiriat locuri de parcare de la Administraţia Domeniului Public şi şi-au montat dispozitive de blocare a accesului să le desfiinţeze. “Aceeaşi soartă o vor avea şi barierele amplasate ilegal pe spaţiul public”, a subliniat, într-un comunicat de presă, Nicuşor Ciumacenco.

Să înţelegem oare că aici este vorba despre celebra barieră de la Centrul Cultural “Dunărea de Jos” uitată de câteva zile în poziţie verticală şi la fel de utilă ca o tichie de mărgăritar unui chel? E adevărat, Centrul Cultural nu este o societate, ci o instituţie publică, dar legea e valabilă pentru toată lumea, nu-i aşa?

Ameninţare

Mai mult, societăţile vor trebui ca, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 20,00 – 8,00, şi duminica de la 0,00 la ora 24,00, să permită riveranilor să parcheze pe locurile pe care le-au închiriat de la ADP, în caz contrar riscând rezilierea contractului.

Potrivit viceprimarului, în total 69 de societăţi comerciale au contracte de închiriere a locurilor publice de parcare pentru suprafeţe cuprinse între 16,5 mp (majoritatea) şi 132 mp (ACJ Globe Tour, Administraţia Pieţelor Agroalimentare sau OTP Bank). Ciumacenco a prezentat şi lista cu cele 14 firme care şi-au protejat locurile de parcare închiriate cu dispozitive de blocare a accesului.

Efectele acestei măsuri se vor vedea: „În total este vorba de aproximativ 12-14 la sută din totalul locurilor de parcare publică unde trebuie permis şi accesul riveranilor în intervalul 20,00 – 8,00”, spune Nicuşor Ciumacenco. Mai rămâne doar să aflăm şi câte locuri de parcare sunt în Galaţi.

Şi unde-şi vor parca maşinile angajaţii firmelor respective, dacă locurile pe care le plătesc vor fi ocupate de nişte riverani care se trezesc mai târziu!

Comentariu foto: Maşini avem, parcări nu sunt destule

Citit 2451 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.