Focar de infecţie la marginea unei localități din județul Galați. Resturi de cadavre de animale aruncate pe câmp

Focar de infecţie la marginea unei localități din județul Galați. Resturi de cadavre de animale aruncate pe câmp
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi oameni din Frumşiţa care locuiesc în vecinătatea stânii fraţilor Enache se plâng de faptul că ciobanii aruncă în râpă şi pe câmp resturile oilor pe care le taie. Ar fi făcut aşa cu vreo patru-cinci carcase chiar la mijlocul acestei săptămâni. Până să dovedească zecile de câini din zonă, ajutaţi de păsări, să cureţe leşurile de carne, peste casele din Tămăoani se abat mirosuri pestilenţiale şi roiuri de muşte. Exasperaţi de duhoare şi oarecum îngrijoraţi de faptul că putrefacţia carcaselor de oaie ar putea isca un focar de infecţie care să afecteze zeci de gospodării din sat, mai mulţi oameni care locuiesc în vecinătatea stânii s-au plâns la Primărie, cerând ajutor.
„Am înaintat această plângere către Inspecţia Sanitară de Stat”, ne-a declarat primarul comunei Frumuşiţa, Ioan Nelu Munteanu.
"La începutul săptămânii viitoare, avem planificată verificarea în teren", ne-a declarat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea. 
La finele săptămânii, în jurul stânii fraţilor Enache vântul nu aducea mirosuri insuportabile, iar câinii nu se băteau pe carcase aruncate în râpă. Semn că animalele terminaseră de ros carnea aruncată. Oamenilor din vecinătate le vine, însă, greu să creadă că e ultima oară când au întâmpinat astfel de probleme.

Citit 1692 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Octombrie 2013 12:53

2 comentarii

 • postat de Nepacalitul
  Sâmbătă, 12 Octombrie 2013 08:57
  92.82.242.***
  De cand e lumea, hoţii se ajută, cu orice risc. Iar dacă hoţia este sangvină, se trece peste cadavrele opozanţilor.
  0
  2
  Raportează
 • postat de dinu
  Sâmbătă, 12 Octombrie 2013 07:37
  113.160.100.***
  Bravo domnule Boldea,asa sa faceti mereu ,sa-i anuntati pe infractori cand aveti planificate verificari in teren ca sa aveti si rezultate pe masura, sa aveti dupa aia cu ce va lauda, ca totul este sub control in timp ce de fapt totul PUTE.
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.